Njujork Tajms o KOSOVU: Prvo će Merkelova i Makron morati da POSREDUJU IZMEĐU Tačija i Haradinaja

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Apr.2019, 10:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Njujork Tajms o KOSOVU: Prvo će Merkelova i Makron morati da POSREDUJU IZMEĐU Tačija i Haradinaja

Njujork Tajms u članku posvećenom samitu o Zapadnom Balkanu navodi da nemačka kancelarka Angela Merkel i francuski predsednik Emanuel Makron najpre treba da "posreduju između dvojice tzv. kosovskih lidera".

U članku pod nazivom "Impuls za pronalaženje dogovora između Srbije i (tzv) Kosova stavlja na videlo nacionalne podele", Njujork Tajms piše da Makron i Merkel, ako žele da "imaju bilo kakvu nadu da će ublažiti napetosti između (tzv) Kosova i Srbije >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i prekinuti zastoj u razgovorima o normalizaciji odnosa", onda "možda prvo moraju da posreduju u drugom miru - između dva (tzv) kosovska lidera".

Tači je za Njujork Tajms negirao navode o borbi za vlast sa Haradinajem, ističući da su njih dvojica bili "drugovi" u borbi za takozvanu nezavisnost i da su "sada prijatelji", koji, kako je naveo, imaju razlike.

- Ja sam optimista. Verujem da možemo da postignemo sporazum koji će doneti priznanje (tzv) Kosova od strane Srbije, dok je premijer više skeptičan po ovom pitanju - kaže Tači za Njujork Tajms.

Haradinaj za list kaže da je "eksperimentisanje sa granicama neustavno" i da "ko kod ga zastupa u ime (tzv) Kosova, nije u pravu".

Takvi predlozi, smatra on, nisu u "ime (tzv) Kosova", nego, kako kaže, "u ime samo jednog čoveka - predsednika".

- Ako se prema bilo kakvom listu papira kaže da je pristao da promeni granice, on će napustiti svoj posao - zaključio je za Njujork Tajms Haradinaj.
Pogledaj vesti o: Nju Jork,   Angela Merkel,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.