Nema drugog objašnjenja, Moskva kriva za Skripalja

Izvor: B92, 23.Mar.2018, 09:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Nema drugog objašnjenja, Moskva kriva za Skripalja"

Brisel -- Lideri EU saglasili su se sa Velikom Britanijom da je Rusija "vrlo verovatno" odgovorna za napad na bivšeg dvostrukog ruskog špijuna u Solsberiju.

Lideri EU smatraju da nema drugog prihvatljivog objašnjenja, izjavio je sinoć predsednik Evropske komisije Donald Tusk.

Tusk je na svom nalogu na Tviteru napisao da se 28-člani blok slaže da "nema drugog prihvatljivog objašnjenja" >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za trovanje Sergeja Skripalja i njegove ćerke Julije nervnim agensom.

Tuskova izjava predstavlja pobedu za britansku premijerku Terezu Mej, koja je pozvala lidere EU da podrži njenu zemlju u optuživanju Rusije za napad koji se 4. marta dogodio u engleskom gradu, ocenjuje AP.

Inače, juče je u Briselu počeo dvodnevni prolećni samit, na kojem su medju glavnim temama tenzije na relaciji London-Moskva povodom slučaja Skripalj i stav EU po tom pitanju.

Rojters je u međuvremenu napomenuo, pozivajući se na diplomate, da je Evropska unija tradicionalno podeljena kad je reč o stavu prema Moskvi.
Pogledaj vesti o: Twiter

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Brisel POVLAČI AMBASADORA U MOSKVI zbog "veoma izvesne krivice Rusije za trovanje špijuna"

Izvor: Blic, 23.Mar.2018

Evropska unija povukla je svog ambasadora u Moskvi nakon što su se lideri saglasili da je "veoma izvesno" da je Rusija odgovorna za napad nervnim agensom u engleskom gradu Solsberiju.

Nastavak na Blic...

"Trovanje špijuna napad na EU, imamo dokaze protiv Rusa"

Izvor: B92, 23.Mar.2018

Slučaj trovanja bivšeg ruskog špijuna u Velikoj Britaniji je napad na suverenitet EU, izjavio je predsednik Francuske Emanuel Makron...Osim toga, nemačka kancelarka Angela Merkel je navela da će razgovarati sa Francuskom o antiruskim merama, pre nego što bude pokrenula bilo kakvu akciju...Dodala...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.