London, Berlin i Pariz „potvrdili“ da je Rusija odgovorna za trovanje Skripalja

Izvor: Vostok.rs, 23.Mar.2018, 13:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

London, Berlin i Pariz „potvrdili“ da je Rusija odgovorna za trovanje Skripalja

Premijer Velike Britanije Tereza Mej saopštila je da su eksperti vojne laboratorije u Port Daunu „pozitivno utvrdili“ da supstanca koja je korišćena u trovanju Sergeja Skripalja i njegove ćerke Julije pripada grupi supstanca „novičok“, navodi se u saopštenju predstavnika kabineta Mejove, prenose RIA Novosti.

Tereza Mej se sastala u Briselu sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel i predsednikom Francuske Emanuelom Makronom.


„Premijerka im je predstavila detaljni izveštaj o istrazi o korišćenju u Solsberiju borbenog nervnog gasa koji se proizvodi u Rusiji. Ona je izjavila da su vodeći naučnici u Port Daunu pozitivno utvrdili da hemijska supstanca koja je korišćena u trovanju Sergeja Skripalja i njegove ćerke Julije pripada grupi ’novičok‘“, navodi se u saopštenju.


Mejova je izjavila da je Britanija sigurna da je Rusija ranije proizvodila tu supstancu.


„Velika Britanija, Nemačka i Francuska su potvrdile da ne postoji drugačija verzija događaja od one da je Rusija odgovorna za nesreću. Lideri su se dogovorili da nastave kontakte narednih dana“, navodi se u saopštenju.

Pogledaj vesti o: London,   Pariz

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

RT: Merkelova i Makron uvereni u londonski „dokaz o krivici“ Rusije

Izvor: Vostok.rs, 23.Mar.2018

. Izvor: Vostok / RT. . Lideri Nemačke i Francuske su saopštili da su dobili "dokaze" da je nervni agens koji je korišten u trovanju Sergeja Skripalja proizveden u Rusiji. Kažu da je dokaz "dobro utemeljen".. . "[Premijer Velike Britanije] Tereza Mej nam je dostavila neke rezultate istrage",...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.