RT: Merkelova i Makron uvereni u londonski „dokaz o krivici“ Rusije

Izvor: Vostok.rs, 23.Mar.2018, 19:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RT: Merkelova i Makron uvereni u londonski „dokaz o krivici“ Rusije


Izvor:
Vostok / RT

Lideri Nemačke i Francuske su saopštili da su dobili "dokaze" da je nervni agens koji je korišten u trovanju Sergeja Skripalja proizveden u Rusiji. Kažu da je dokaz "dobro utemeljen".

"[Premijer Velike Britanije] Tereza Mej nam je dostavila neke rezultate istrage", izjavila je kancelar Nemačke Angela Merkel na zajedničkoj konferenciji za novinare sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom u petak u Briselu. Ona je dodala da će ove dve zemlje pratiti britansku istragu o trovanju nekadašnjeg dvostrukog agenta Rusije i Velike Britanije i da će "ubrzo" i "ubedljivo" dovesti do toga da su zaključci istražitenja "već dobro utemeljeni".



Ona je takođe saopštila da će međunarodna istraga Organizacije za zabranu hemijskog oružja verovatno dati iste rezultate kao i britanska. Ona je dodala da su Nemačka i Francuska nastojale da "koordinišu" svoju reakciju na trovanje Skripalja, i da obe zemlje veruju da je povlačenje ambasadora EU u Rusiji "neophodno".

Pogledaj vesti o: London

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.