NIJE BILO LAKO: Oglasio se Lajčak nakon susreta Vučića i Kurtija u Briselu, evo šta je rekao o dijalogu

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Jun.2021, 13:44

NIJE BILO LAKO: Oglasio se Lajčak nakon susreta Vučića i Kurtija u Briselu, evo šta je rekao o dijalogu

Razgovori se nastavljaju do kraja jula

Specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak izjavio je da današnji dijalog između Beograd i Prištine u Briselu nije bio lak, ali da je važno da se dogodio.

- Oba lidera su bila otvorena u vezi onoga što se očekuje od dijaloga, i potvrdila su da nema drugog puta osim normalizacije odnosa - izjavio je Lajčak nakon trilateralnog >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << sastanka u Briselu između Beograd i Prištine sa evropskim posrednicima.

Dodaje da će se dijalog nastaviti do kraja jula i da EU, kao i građani Srbije i Kosova, imaju visoka očekivanja da će lideri prevazići prepreke i da će biti u stanju da normalizuju odnos.

Delegaciju Beograda predvodi predsednik Srbije Aleksandar Vučić, a prištinsku stranu premijer privremenih institucija Aljbin Kurti, dok EU predstavljaju šef diplomatije Žozep Borelj i specijalni predstavnik za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Lajčak o sastanku Vučića i Kurtija: Nije bio lak, ali važno je da se desio

Izvor: OkRadio.rs, 15.Jun.2021

Izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak rekao je posle razgovora predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijera Kosova Aljbina Kurtija da sastanak nije bio lak, ali da je važno da se desio. „Oba lidera su bila veoma otvorena i iskrena o tome šta žele u dijalogu, to je...

Nastavak na OkRadio.rs...

N1 Studio Live (15.6.2021)

Izvor: N1 televizija, 15.Jun.2021

U Briselu se nastavlja dijalog Beograda i Prištine. Uživo ćemo pratiti obraćanja, naši sagovornici reći će nam ima li šanse da se obe strane nešto dogovore, ali i kakvi su stavovi građana Srbije o nezavsnosti Kosova i mogućnosti trajnog mira. Čućemo i kako je došlo do toga da navijači...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.