Lajčak o sastanku Vučića i Kurtija: Nije bio lak, ali važno je da se desio

Nacionalne vesti - Utorak 15.06.2021 - 13:44

Izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak rekao je posle razgovora predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijera Kosova Aljbina Kurtija da sastanak nije bio lak, ali da je važno da se desio.

"Proces će biti nastavljen pre kraja jula" FOTO: eiropa.eu
„Oba lidera su bila veoma otvorena i iskrena o tome šta žele u dijalogu, to je važno za EU, nema drugog puta napred osim normalizacije odnosa i obojica su posvećena da rade na normalizaciji kroz dijalog“, rekao je Lajčak.
 
Kako je rekao, proces će biti nastavljen pre kraja jula.
 
„EU, kao i građani Srbije i Kosova imaju visoka očekivanja od lidera da pređu preko onoga što se dešavalo u prošlosti i gledaju u budućnost, da normalizuju odnose na temeljan način“, rekao je Lajčak.
 
Podsećamo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić optužio je kosovsku delegaciju i premijera Aljbina Kurtija da su nastupom u Briselu pokušali da zaustave dijalog.
 
„Čovek je došao da se ne bi dogovorili ni o čemu. Rekao mi je: ‘Došao sam da te pitam kada ćeš da priznaš nezavisno Kosovo’. Moj odgovor je bio: ‘Nikada!’ Onda se on detonirao…“, rekao je Vučić novinarima u Briselu.
 
On je ponovio da Srbija nikada neće obustaviti dijalog ali da ono što je video danas doživljava kao pokušaj da se zaustavi dijalog.
OK Radio, mediji

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: