Izvor: RTS, 15.Jun.2021, 13:57

Lajčak: Dijalog nije bio lak, ali je važno da se dogodio

Specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak ocenio je da dijalog u Briselu nije bio lak, ali da je važno da se dogodio.
"Oba lidera su imala vrlo otvorenu i direktnu razmenu stavova u vezi sa onim šta svaki od njih očekuje od dijaloga. Ono što je važno za Evropsku uniju je da su oba >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << lidera potvrdila da nema drugog puta za normalizaciju odnosa osim normalizacije odnosa između Kosova i Srbije", izjavio je Miroslav Lajčak nakon trilateralnog sastanka u Briselu između Beograda i Prištine, s evropskim posrednicima.
Lajčak napominje da su se obe strane obavezale da će raditi na sveobuhvatnoj normalizaciji odnosa kroz dijalog i da će se proces dijaloga nastaviti do kraja jula.
"EU, kao i građani Srbije i Kosova, imaju visoka očekivanja od dvojice zvaničnika da će prevazići nasleđe prošlosti i usmeriti Kosovo i Srbiju ka zajedničkoj evropskoj budućnosti", poručio je Lajčak.
Delegaciju Beograda predvodi predsednik Srbije Aleksandar Vučić, a prištinsku stranu premijer privremenih institucija Aljbin Kurti, dok EU predstavljaju šef diplomatije Žozep Borelj i specijalni predstavnik za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Lajčak: Kurti i Vučić spremni za sveobuhvatnu normalizaciju odnosa

Izvor: Beta, 15.Jun.2021

Kosovski premijer Aljbin Kurti i srpski predsednik Aleksandar Vučić su se obavezali da rade na normalizaciji odnosa kroz Dijalog i potvrdili da za to nema drugog puta, izjavio je danas u Briselu specijalni izaslanik EU Miroslav Lajčak, rekavši da "sastanak nije bio lak".Lajčak je posle današnjeg...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.