NAPETO U BELORUSIJI: Lukašenko šalje vojsku na zapadnu granicu

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Avg.2020, 21:34

NAPETO U BELORUSIJI: Lukašenko šalje vojsku na zapadnu granicu

Lukašenko zabrinut zbog vojnih vežbi NATO-a u Poljskoj i Litvaniji.

Beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko izjavio je danas da će se padobranska brigada rasporediti na zapadnoj granici države kao odgovor na vojne vežbe NATO-a u Poljskoj i Litvaniji. Lukašenko je to rekao nakon što >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << se ranije danas dogovorio o saradnji s ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.

Lukašenko zabrinut zbog vojnih vežbi NATO-a u Poljskoj i Litvaniji

Dok Evropska unija Minsku preti sankcijama zbog obračuna s demonstrantima, Lukašenko je rekao da je zabrinut zbog vojnih vežbi NATO-a u dvema susednim državama.

Beloruska agencija objavila je ranije da su dvojica predsednika razgovarala "o stanju u Belorusiji i izvan nje". Dodala je da je Lukašenko zatražio razgovor s Putinom o "pretnji" kojoj je izložena njegova zemlja, ali i "cela naša regija". Pritom je najviše ciljao na opasnost koju demonstracije u Minsku predstavljaju za Savez Rusije i Belorusije.

Danas ponovno demonstracije u Belorusiji

Više hiljada demonstranata danas se ponovno okupilo u Minsku, glavnom gradu Belorusije, kako bi protestvovalo protiv reizbora predsednika Lukašenka. Nekoliko hiljada demonstranata od nedjelje osporavaju reizbor Aleksandra Lukašenka delom zemlje, izražavajući nezadovoljstvo zbog masovnih prevara i nasilnog gušenja demonstracija.

Beloruske vlasti dobile su podršku Moskve

Beloruske vlasti su dobile podršku Moskve, koja je osudila pokušaje "stranog uplitanja" s ciljem destabilizacije Belorusije, istorijskog ruskog saveznika, uprkos napetostima između dve zemlje koje se pojavljuju poslednjih godina.

Beloruski šef države nedavno je optužio Moskvu da želi svesti njegovu državu na vazalsku i umešati se u izbore 9. avgusta, na kojima je Lukašenko uverljivo pobedio.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin,   Evropska Unija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Lukašenko šalje vojsku na zapadnu granicu Belorusije

Izvor: RTS, 16.Avg.2020, 08:22

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko izjavio je na državnoj televiziji da će jedna protivvazdušna brigada biti prebačena na zapadnu granicu zemlje. . On je, takođe, dodao da se dogovorio o saradnji sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom, preneo je Rojters...Lukašenko...

Nastavak na RTS...

Lukašenko: Ponavljanje izbora je smrt za Belorusiju kao državu

Izvor: RTS, 16.Avg.2020

Ponavljanje izbora značilo bi smrt Belorusije kao države, izjavio je predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko na skupu pristalica vlasti u Minsku. U glavnom gradu Belorusije održan je miting opozicije, koga ga smatra najvećim u istoriji zemlje. . Predsednik Belorusije...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.