Moskva: Srpske firme ugovorile izvoz vredan osam miliona evra

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Apr.2021, 18:52

Moskva: Srpske firme ugovorile izvoz vredan osam miliona evra

Srpske kompanije, njih 11 iz prehrambenog i sektora prerade hrane, tokom Sajma prehrambene industrije i poljoprivrednih proizvoda „Predexpo“ u Moskvi, sklopile su nove poslove u vrednosti od čak osam miliona evra, kažu u Privrednoj komori Srbije (PKS).

"Jedanaest firmi, 12 novih ugovora, i osam miliona evra izvoza novih proizvoda je dogovoreno", rekao je za Tanjug predstavnik PKS u Moskvi Dejan Delić. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

Reč je, najviše, o smrznutom voću i povrću, kao i o mlečnim proizvodima i mesnim prerađevinama.

Predstavljanje srpskih kompanija na Sajmu hrane u Moskvi pomogla je Privredna komora Srbije.

Štand Srbije, koji se nalazi na centralnom mestu u hali Sajma, ranije danas je posetio i ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković, u okviru njegove zvanične posete Rusiji.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Srpske firme ugovorile izvoz vredan 8 MILIONA EVRA

Izvor: Blic, 15.Apr.2021

Srpske kompanije, njih 11 iz prehrabmenog i sektora prerade hrane, tokom Sajma prehrabmene industije i poljoprivrednih proizvoda ''Predexpo'' u Moskvi, skopile su nove poslove u vrednosti od čak osam miliona evra, kažu u Privrednoj komori Srbije (PKS).

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.