Moskva: EU bi trebalo da se stidi zbog sankcija Rusiji

Izvor: Blic, 29.Apr.2014, 12:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Moskva: EU bi trebalo da se stidi zbog sankcija Rusiji

Rusija je danas kritikovala nove sankcije Evropske unije protiv ruskih zvaničnika zbog uloge Moskve u ukrajinskoj krizi, navodeći da je EU pod uticajem Vašingtona i da treba da se stidi.

"Umesto da prinudi Kijev da sedne za pregovarački sto sa predstavnicima jugoistočne Ukrajine i pregovara o budućoj strukturi države, naši partneri su se povinovali novim neprijateljskim gestovima >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Vašingtona prema Rusiji", saopštilo je ministarstvo spoljnih poslova Rusije.

Ukoliko je uvođenje novih EU sankcija Rusiji novi pokušaj da se stabilizuje situacija u Ukrajini, to znači da Brisel ne shvata političku situaciju u Ukrajini, navodi ministarstvo.

"Ako se neko u Briselu nada da će stabilizovati situaciju u Ukrajini na taj način, to je očigledan dokaz njihovog nerazumevanja političke situacija u Ukrajini i direktan poziv lokalnim neonacistima da nastava sa anarhijom i povređivanjem civila na jugoistoku zemlje", saopštilo je ministarstvo spoljnih poslova Rusije.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Moskva,   Evropska Unija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"EU da se stidi zbog uticaja SAD"

Izvor: B92, 29.Apr.2014

Moskva -- Rusija kritikovala sankcije protiv ruskih zvaničnika zbog uloge Moskve u ukrajinskoj krizi, navodeći da je EU pod uticajem Vašingtona i da treba da se stidi..."Umesto da prinudi Kijev da sedne za pregovarački sto sa predstavnicima jugoistočne Ukrajine i pregovara o budućoj strukturi države,...

Nastavak na B92...

Moskva: EU treba da se stidi

Izvor: Nezavisne Novine, 29.Apr.2014

MOSKVA - Moskva je u utorak kritikovala nove sankcije protiv ruskih zvaničnika, koje je uvela EU zbog krize u Ukrajini, navodeći da je Brisel pod uticajem Vašingtona i da treba da se stidi.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.