Monika Beluči obišla Andrićgrad

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Jan.2013, 19:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Monika Beluči obišla Andrićgrad

MOKRA GORA -

Slavna italijanska glumica Monika Beluči, koja boravi na Mećavniku kao specijalni gost šestog festivala Kustendorf, obišla je danas Andrićgrad u Višegradu, u pratnji reditelja Emira Kusturice.

Belučijeva je prošetala ulicama Kamengrada, posvećenog jedinom srpskom nobelovcu Ivi Andriću, koji je Kusturica podigao kraj Drine u Višegradu.

Poznata glumica i lepotica već je na kratko bila u Andrićgradu, pre dolaska u Drvengrad, ali je želela >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << još jednom da ga obiđe bez žurbe, novinara i gužve.

Belučijeva je u bioskopu "Doli Bel" gledala film "Adelheid" češkog reditelja Františeka Vlačila iz 1969, a zatim je s Kusturicom popila kafu u restoranu "Goja".

Jedna od najlepših žena sveta od 19. januara boravi u Drvengradu, kao specijalna gošća Međunarodnog filmskog i muzičkog festivala Kustendorf.

Beluči, fascinirana Mećavnikom i Kustendorfom, najavila je da će se u maju vratiti u Srbiju, kada Kusturica planira da počne snimanje novog filma "Ljubav i rat".

Slavna glumica igraće glavnu žensku ulogu, a partner će joj biti sam Kusturica.

Nagrada za buduće filmove

Slavnoj italijanskoj glumici večeras je u sali "Prokleta avlija" u Drvengradu uručena "Nagrada za buduće filmove".

Kusturica je, uručujući Beluči nagradu, istakao da, u vremenu kada lepota više nije najjače oružje koje imamo, još imamo primere ljudi čiji je život, sa dostojanstvom i lepotom, samo potvrda zapažanja Fjodora Dostojevskog da ćemo preživeti zahvaljujući lepoti.

Poznata glumica je rekla da je počastvovana pozivom da bude na "ovom magičnom mestu usred ničega".

"Ovde dolaze umetnici iz celog sveta, reditelji, glumci, a za nas je divno da sretnemo vas mlade, pune strasti i energije. Da bismo nastavili, potrebna nam je vaša energija", poručila je Beluči okupljenim studentima koji su je pozdravili gromoglasnim aplauzom.

Ona je naglasila da je počastvovana što prima nagradu od jednog od najtalentovanijih reditelja u svetu.

"Ne poznajem dobro vašu zemlju, ali uskoro se vraćam i upoznaću bolje ljude i hranu, koja je, moram priznati, zaista je dobra", rekla je Beluči.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Monika Beluči otišla iz Srbije

Izvor: Blic, 22.Jan.2013, 13:45

Najpoznatija gošća šestog festivala „Kustendorf“, italijanska glumica Monika Beluči, danas je otputovala sa „Mećavnika“. ..- Doviđenja, Emire, doviđenja svima, hvala vam na pažnji koju ste mi posvetili. Uoči dolaska predosećala sam da je ovo čarolija, i za ova tri dana sam se u to...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.