Miliband: Neprekidan napredak Srbije u saradnji sa Hagom

Izvor: Politika, 07.Dec.2009, 23:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Miliband: Neprekidan napredak Srbije u saradnji sa Hagom

London – Šef britanske diplomatije Dejvid Miliband pozdravio je juče, posle susreta u Londonu sa srpskim kolegom Vukom Jeremićem, „neprekidan napredak” koji Srbija postiže u saradnji sa Haškim tribunalom, prenosi agencija Tanjug.

Miliband je istakao da njegova zemlja podržava put zvaničnog Beograda ka Evropskoj uniji, saopštio je britanski Forin ofis.

Dvojica ministara >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << su razgovarali i o odnosima dve zemlje, situaciji u regionu i evropskoj budućnosti Srbije.„Bilo mi je veliko zadovoljstvo da primim ministra spoljnih poslova Jeremića i potvrdim bliske odnose između Velike Britanije i Srbije”, rekao je Miliband. „Dve zemlje dele zajedničku viziju članstva u EU za čitav zapadni Balkan i obe rade na učvršćivanju mira i razvoja širom čitavog regiona”, zaključio je Miliband, a prenosi Forin ofis.

Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić u govoru na Londonskoj školi za ekonomiju i političke nauke, izjavio da bi Srbija, kao punopravna članica Evropske unije, mogla dati doprinos širim evropskim ciljevima:"Srbija želi da se priključi uniji ne iz straha da će biti zapostavljena i ne samo zato što ima važnu ulogu u konsolidaciji mira u regionu. Mi želimo članstvo u EU zbog svog ponosa i poverenja u svoj kapacitet da doprinesemo širim evropskim ciljevima".

[objavljeno: ]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.