Merkel u čestitki Haradinaju: Dijalog sa Srbijom ključan za EU perspektivu

Izvor: NoviMagazin.rs, 13.Sep.2017, 15:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Merkel u čestitki Haradinaju: Dijalog sa Srbijom ključan za EU perspektivu

Nemačka kancelarka Angela Merkel poručila je danas u čestitki koju je povodom izbora za premijera Kosova uputila Ramušu Haradinaju, da je dijalog sa Srbijom jedan od ključnih koraka za jačanje evropske perspektive Kosova.

"Izgradnja države, poboljšanje ekonomske situacije, dijalog sa Srbijom, demarkacija granice sa Crnom Gorom i borba protiv korupcije i organizovanog kriminala zahtevaju pažnju. To su ključni koraci u pravcu jačanja evropske perspektive za Kosovo", >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << navela je Merkel u čestitki.

Nemačka savezna vlada će, kako je navela, nastaviti da pruža podršku Kosovu na tom putu.

Kosovskom premijeru su čestitke uputili i bivši šef UNMIK-a Soren Jesen Petersen i predsednik Demokratske partije Albanije Ljulzim Baša.
Pogledaj vesti o: Angela Merkel,   Evropska Unija,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.