Merkel čestitala Haradinaju: Dijalog sa Srbijom ključan

Izvor: N1 televizija, 13.Sep.2017, 15:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Merkel čestitala Haradinaju: Dijalog sa Srbijom ključan

Nemačka kancelarka Angela Merkel poručila je u čestitki, koju je povodom izbora za premijera Kosova uputila Ramušu Haradinaju, da je dijalog sa Srbijom jedan od ključnih koraka za jačanje evropske perspektive Kosova.

"Izgradnja države, poboljšanje ekonomske situacije, dijalog sa Srbijom, demarkacija granice sa Crnom Gorom i borba protiv korupcije i organizovanog kriminala zahtevaju pažnju. To su ključni >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << koraci u pravcu jačanja evropske perspektive za Kosovo", navela je Merkel u čestitki.

Nemačka savezna vlada će, kako je navela, nastaviti da pruža podršku Kosovu na tom putu.

Kosovskom premijeru su čestitke uputili i bivši šef UNMIK-a Soren Jesen Petersen i predsednik Demokratske partije Albanije Ljulzim Baša.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Merkelova poručila Haradinaju: Dijalog sa Beogradom ključan 

Izvor: RTS, 13.Sep.2017

. Dijalog Beograda i Prištine je jedan od ključnih koraka za jačanje evropske perspektive Kosova, poručila je nemačka kancelarka Angela Merkel u čestitki Ramušu Haradinaju na izboru za premijera.

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.