Markoviću uručena povelja grčkog grada Katerini

Izvor: RTS, 28.Avg.2015, 15:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Markoviću uručena povelja grčkog grada Katerini

Predsedniku Skupštine grada Jagodine i narodnom poslaniku Draganu Markoviću je u grčkom gradu Katerini svečano uručena povelja počasnog građanina.
Svečanosti su prisustovali prvi potpredsednik Vlade i ministar inostranih poslova Ivica Dačić, ministar energetike i rudarstva Aleksandar Antić, konzul Srbije u Solunu Siniša Pavić, funkcioneri Jagodine i Katerinija, prestavnici >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << grčke crkve.

Povelju Markoviću, uručio je gradonačelnik Katerinija, koji je glavni grad oblasti Pijeri na obali Egejskog mora, Savos Hijoindis.
"Ovo je za nas poseban dan i velika čast za grad Katerini i oblast Pijeri, jer uručujemo povelju počasnog građanina Markoviću, sa kojim godinama imamo saradnju i gradimo most između Katerinija i Jagodine, Grčke i Srbije. Most koji postaje sve veći", izjavio je Hijoinidis.
Pozdravio je predstavnike Vlade Srbije Dačića i Antića, uz želju da teškoće koje imaju dve zemlje prevaziđu na najbolji način.
Zahvljajući se na priznanju Marković je istakao da mu je od danas Grčka druga država, a Katerini i Pijeri druga kuća.
"Veliki sam prijatelj grčkog naroda", rekao je Marković i ocenio da je ljubav važna, ali da je potrebna i ekonomska saradnja.
Pozvao je grčke investitore da investiraju u Jagodinu i Srbiju kao i da preko Srbije izvoze u Rusku Federaciju.
"Srbija ima političku i ekonomsku stabilnost i najbolje uslove za strana ulaganja", rekao je Marković.
Dodao je da će Jagodina, na Fakultetu pedagoških nauka u Jagodini stipendirati tri stidenta iz Katerinija.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić,   Jagodina

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Palma počasni građanin Katerinija

Izvor: B92, 28.Avg.2015

Predsedniku Skupštine grada Jagodine i narodnom poslaniku Draganu Markoviću - Palmi danas je u grčkom gradu Katerini svečano uručena povelja počasnog građanina...Svečanosti su prisustovali prvi potpredsednik Vlade i minisuar inostranih poslova Ivica Dačić, ministar energetike i rudarstva Aleksandar...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.