Malim koracima protiv međunarodnog prava: Ukrajina ide ka priznanju Kosova?!

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Sep.2020, 08:53

Malim koracima protiv međunarodnog prava: Ukrajina ide ka priznanju Kosova?!

Ambasador u Tirani i ambasadori u drugim delovima sveta dobili su uputstva da priznaju pasoše terorističke države

Zamenik ministra spoljnih poslova Ukrajine Vasil Bodnar, u intervjuu za RTV Ora, upozorio je na moguće priznavanje Kosova od strane zvaničnog Kijeva, piše Gazeta Ekspres.

Prema ukrajinskom diplomati, ne bi trebalo praviti paralele između Kosova i Krima, jer su po njemu dve potpuno različite stvari jedna od druge.

- Tradicionalno >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << smo opredeljeni za teritorijalni suverenitet zemlje. Ovo je naš princip. Ali za nas ne postoji paralela između ta dva slučaja. To je zato što je slučaj Kosova jedno, a slučaja Krim drugo. U slučaju Kosova imamo zemlju koju su priznale brojne države, a u slučaju Krima govorimo o teritoriji koju je Rusija nasilno zauzela. Dakle, nije jednostavna stvar - rekao je Bodnar.

On je dodao da Ukrajina nije priznala Kosovo, ali i dodao da ako se pogledaju koraci Ukrajine "nešto postoji".

- Prošle godine smo doneli odluku da radimo sa kosovskim pasošima. Sada su naš ambasador ovde (Tirana) i ambasadori u drugim delovima sveta dobili uputstva da priznaju ove pasoše i da ne ograničavaju putovanja. Možda polazeći od tako malih koraka možemo krenuti ka nekim rezultatima. Ne govorim o određenoj perspektivi, jer je naš formalni stav formalni stav. Dakle, sa ovim slučajem moramo da se nosimo u okolnostima u kojima se nalazimo - rekao je Bodnar.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Diplomata: Ukrajina nije priznala Kosovo, ali "nešto postoji"

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Sep.2020

Zamenik ministra spoljnih poslova Ukrajine Vasil Bodnar upozorio je u intervjuu TV ORA na moguće priznavanje takozvanog Kosova od strane zvaničnog Kijeva, tvrdi Gazeta Ekspres...Kako navodi list, prema ukrajinskom diplomati, ne bi trebalo praviti paralele između Kosova i Krima, jer su po njemu to...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.