Makron i Vučić: Pariz će pomoći Srbiji na putu ka EU

Izvor: N1 televizija, 17.Jul.2018, 08:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Makron i Vučić: Pariz će pomoći Srbiji na putu ka EU

Franuski predsednik Emanuel Makaron je u Parizu, posle razgovora sa srpskim kolegom Aleksandrom Vučićem, izjavio da će Pariz pomoći Srbiji u rešavanju najosetljivijih pitanja na putu ka Evropskoj uniji. Vučić je rekao da očekuje podršku Markona u procesu evropskih integracija Srbije.

Makron se, posle razgovora sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << zahvalio Srbiji na saradnji u borbi protiv terorizma, organizovanog kriminala i ilegalne imigracije, kao i na pozivu da 11. novembra u Beogradu učestrvuje na obeležavanju 100. godišnjice Prvog svetskog rata.

"Moramo da čuvamo mir i stabilnost, da zajednički tražimo rešenja i gledamo u budćnost, a ne samo u prošlost", rekao je Vučić.

On je rekao da je Srbija dobila podršku od Makrona za pronalaženje komprimisnog rešenja sa Albancima na Kosovu kako bi se "obezebedio trajni mir za sve ljude koji žive na našim prostorima".

Vučič je rekao da je sa Makronom razgovarao o budućnosti Srbije i regiona kao i o dijalogu Beograda i Prištine, o bilaterlanim odnosima i o "srpsko-francuskom iskrenom i dugotrajnom prijateljstvu koje ne traje decenijama već vekovima".

"Makron je bio zaintersovan kako ćemo se boriti za rešavanje problema u okviru migrantske krize da ćemo držati i pod kontrolom, ali u skladu sa najvišim standardima tretiranja ljudi kako to Francuska i Makron zahtevaju", rekao je Vučić.

On je rekao da su se fokusirali na budućnost i da bilateralna saradnja napreduje posebno na ekonomskom planu.

Vučić se kratko obratio i na francuskom jeziku i čestitao pobedu reprezentaciji Francuske na Svetskom prvenstvu.

Dan posle sastanka sa Makronom u Briselu je zakazana nova runda dijaloga predsednika Srbije i Kosova, Aleksandra Vučića i Hašima Tačija, uz posredovanje visoke predstavnice EU Federike Mogerini.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.