Kusturica novi član Krunskog saveta

Izvor: B92, 29.Mar.2013, 15:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kusturica novi član Krunskog saveta

Beograd -- Princ Aleksandar Karađorđević imenovao je filmskog reditelja Emira Kusturicu za člana Krunskog saveta.

"Velika mi je čast i zadovoljstvo da i formalno potvrdim Vaše imenovanje za člana Krunskog saveta. Veoma me raduje što ćemo imati prilike da zajednički radimo za dobro našeg naroda u godinama koje su pred nama", istakao je princ Aleksandar u pismu Kusturici.

Kusturica je 15. član Krunskog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << saveta, jednog od pet savetodavnih tela dvora Karađorđevića.

Članovi Krunskog saveta su i istoričar Čedomir Antić, književnik Matija Bećković, dramski pisac Dušan Kovačević, književnik Predrag Marković, stručnjak za strana ulaganja Milan Parivodić i književnica Svetlana Velmar Janković.

Članovi su i profesori univerziteta Miroslav Gašić, Dragoljub Kavran, Nikola Moravčević, Pavle Nikolić, Predrag Palavestra, Slobodan Perović, Bogoljub Šijaković i Dragomir Vitorović.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

NA DVORU: Emir Kusturica novi član Krunskog saveta

Izvor: Kurir, 29.Mar.2013

BEOGRAD - Princ Aleksandar Karađorđević imenovao je filmskog reditelja Emira Kusturicu za člana Krunskog saveta, saopštila je danas kancelarija Aleksandra Karađorđevića. .."Velika mi je čast i zadovoljstvo da i formalno potvrdim Vaše imenovanje za člana Krunskog saveta. Veoma me raduje što...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.