Kremlj upozorio ukrajinskog predsednika: Tako nećete rešiti konflikt

Izvor: B92, 21.Maj.2019, 20:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kremlj upozorio ukrajinskog predsednika: Tako nećete rešiti konflikt

Moskva -- Kremlj je upozorio Volodimira Zelenskog, koji je od SAD zatražio nove sankcije Rusiji, da to neće doprineti rešavanju konflikta na istoku Ukrajine.

"Takva retorika neće pomoći Ukrajini da reši problem koji ima na jugoistoku", izjavio je novinarima portparol Kremlja Dmitrij Peskov, aludirajući na sukobe između ukrajinskih snaga bezbednosti i proruskih pobunjenika u kojima je od 2014. stradalo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << oko 13.000 ljudi.

Portparol Kremlja je rekao da samo Ukrajina može da reši sukobe na istoku te zemlje, ako se pridržava mirovnog sporazuma postignutog u Minsku 2015. godine.

Dodao je da SAD ne mogu da utiču na taj dogovor, već je na Ukrajini da reši taj sukob.

Zelenski (41) je juče zvanično stupio na dužnost predsednika Ukrajine nakon pobede u drugom krugu izbora. Njegov prioritet je okončanje konflikta u istočnoj Ukrajini.

"Sami ne možemo da prebrodimo rusku agresiju", rekao je Zelenski na sastanku sa nekoliko američkih zvaničnika na marginama inauguracije. Novi predsednik je rekao da treba "pojačati sankcije" Rusiji.

Američka delegacija, koju je predvodio ministar energetike Rik Peri, pomenula je sankcije protiv gasovoda Severni tok 2, projekta koji će udvostručiti kapacitete isporuke gasa između Rusije i Nemačke, preko Baltičkog mora, čime se izbegava snabdevanje preko Ukrajine.

Peri je rekao da se SAD protive tom gasovodu i da postoji mogućnost da američke vlasti uvedu sankcije preduzećima u vezi sa Severnim tokom 2.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kremlj: Kurs zaoštravanja sankcija Rusiji ne pomaže Zelenskom

Izvor: RTS, 21.Maj.2019

Kurs zaoštravanja sankcija protiv Rusije neće pomoći timu ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog u rešavanju problema na jugoistoku zemlje, kazao je novinarima portparol Kremlja Dmitrij Peskov. . Peskov je rekao da...

Nastavak na RTS...

Kremlj: Od Kijeva očekujemo konkretne korake, sprovođenje Minskih sporazuma

Izvor: Vostok.rs, 22.Maj.2019, 12:31

Kremlj očekuje od Kijeva konkretne korake za realizaciju Minskih sporazuma i normalizaciju odnosa sa Rusijom, ali ih zasad ne vidi, izjavio je portparol predsednika, Dmitrij Peskov, prenose RIA Novosti.. „To je, naravno, unutrašnja stvar Ukrajine. Naravno, od Kijeva očekujemo neke konkretne...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.