Kremlj: Kurs zaoštravanja sankcija Rusiji ne pomaže Zelenskom

Kurs zaoštravanja sankcija protiv Rusije neće pomoći timu ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog u rešavanju problema na jugoistoku zemlje, kazao je novinarima portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Peskov je rekao da retorika o sankcijama protiv Rusije nije nova.

"A, što je najvažnije, ova retorika neće pomoći Ukrajini u rešvanjuproblema na jugoistoku", kazao je Peskov, komentarišući poziv Zelenskog za jačanje pritiska na Rusiju.

Portparol Kremlja naglasio je da ni SAD ni Rusija ne mogu da izvrše ono što stoji na listi sporazuma iz Minska.

"Kijev može i treba to da primeni", rekao je Peskov.

Severni tok će biti završen bez obzira na sankcije

Kremlj je uveren da će se izgradnja Severnog toka 2 završiti uprkos mogućim američkim sankcijama.

"Projekat je već implementiran u velikoj meri, postoji uverenje da će biti završen na dobrobit evropskih potrošača gasa", rekao je Peskov, prenela je agencija Tas.

Upitan da prokomentariše nameru Vašingtona da uvede sankcije protiv projekta Severnog toka 2, Peskov je podvukao da je reč o međunarodnom projektu.

"To je međunarodni projekat, u kojme učestvuje čitava grupa međunarodnih velikih kompanija, projekat je već u velikoj meri implementiran, obezbeđeno je i finansiranje projekta i on ide napred prilično brzo", rekao je Peskov.

Projekat obezbeđuje energetsku sigurnost Evropi, on je u interesu evropskih proizvođača, pre svega Nemačke, i nema ništa sa politikom, zaključio je Peskov.

Američki ministar energetike Rik Peri izjavio je da će "u ne tako dalekoj budućnosti" biti usvojen Zakon o sankcijama kojim će se uvesti ograničenja za kompanije uključene u projekat "Severni tok 2".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво