Moskva reagovala na američki ultimatum Turskoj

Izvor: Vesti-online.com, 22.Maj.2019, 11:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Moskva reagovala na američki ultimatum Turskoj

"Kremlj je krajnje negativno raspoložen prema svim ultimatumima, uključujući i američke zahteve da Turska odustane od sporazuma sa Rusijom koji se tiče S-400", izjavio je portparol predsednika Rusije Dmitrij Peskov.

- Sve u svemu, izuzetno se negativno odnosimo pre tome, smatramo da su takvi ultimatumi neprihvatljivi - odgovorio je Peskov na pitanje novinara o stavu Moskve prema takvim izjavama. >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com <<

On je dodao da Kremlj polazi od ranijih izjava turske strane o završetku sporazuma o S-400: on je postignut i sprovodi se.

- Polazimo od brojnih izjava koje su dali predstavnici turskog rukovodstva na čelu sa predsednikom Erdoganom da je dogovor o S-400 već postignut, završen i sprovodi se - objasnio je Peskov.

Ranije je televizija CNBC pozivajući se na informisane izvore, saopštila da su SAD dale Turskoj dve nedelje da odustane od kupovine ruskih protivraketnih sistema S-400 u korist američkih sistema "Patriot2. U protivnom, Vašington će izbaciti Tursku iz programa F-35, uvesti sankcije i zatražiti reakciju NATO-a.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

HLADNI RAT U TURKOJ: Amerikanci dali Ankari ultimatum oko S-400, Moskva ekspresno odgovorila!

Izvor: Kurir, 22.Maj.2019

Kremlj je krajnje negativno raspoložen prema svim ultimatumima, uključujući i američke zahteve da Turska odustane od sporazuma sa Rusijom koji se tiče S-400, izjavio je portparol predsednika Rusije Dmitrij Peskov.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.