„Kokoške su na džezu“ u 21h u dvorištu Banovine (VIDEO)

Izvor: NTV.rs, 12.Avg.2014, 16:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

„Kokoške su na džezu“ u 21h u dvorištu Banovine (VIDEO)

Petsto šezdest učesnika i 80 koncerata na 7 bina – to je u najkraćem lična karta ovogodišnjeg 20. jubilarnog “Nisvil – džez festivala”. Festival zvanično počinje u četvrtak, 14. i trajaće do 17. avgusta , a nezvanično je već počeo. U sklopu pratećih manifestacija , u dvorištu Banovine, večeras u 21h , počinje pozorišna predstava “A gde su kokoške”. Ulaz je slobodan.
Nulta pres konferencija “Nišvila” 2104. u tradicionalnom prostoru Paviljona u Tvrđavi pred zvanični početak festivala i potvrda organizatora da ni jedan od učesnika nije otkazao gostovanje. Problemi organizacione i tehničke prirode rešavaju se u hodu, a o logistici ove godine brine 350 volontera iz 100 zemalja sveta. Spektakl može da počne.
I ove godine nastavljena je tradicija “Jazz teatra” u dvorištu Banovine. Večeras od 21h biće odigrana pozorišna predstava “A gde su kokoške” sa malo izmenjenim naslovim “ Kokoške su na jazzu”, u kojoj uloge tumače Tanja Kecman, Monika Romić i Tijana Dapčević.
Zbog nedostaka para za te namene, ove godine otkazan je Nišvil u regionu.
Pokrovitelj ovogdišnjeg 20. “Nišvila” je grad Niš, zlatni sponzor je “Naftna industrija Srbije“, a u pomoć festivalu pritekle su i ambasade Amerike i Meksika . Treba napomenuti da je ove godine , prvi put, izostala podrška Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.

Nastavak na NTV.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.