Kocijančić: Važan nastavak dijaloga

Izvor: Blic, 04.Dec.2012, 14:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kocijančić: Važan nastavak dijaloga

Predsednik vlade Srbije Ivica Dačić i kosovski premijer Hašim Tači razgovaraće tokom radne večere kod šefice evropske diplomatije u Briselu o primeni sporazuma o integrisanim prelazima (IBM), ali i o drugim temama od značaja za život gradjana, rekla je danas novinarima Maja Kocijančič, portparolka Ketrin Ešton.

"Biće to nadgradnja dogovora postignutih prilikom prethodna dva susreta", izjavila >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je ona i dodala da će se visoka predstavnica EU najpre odvojeno sastati sa dvojicom premijera, a da će ih potom obojicu ugostiti na radnoj večeri.

Kocijančič je potvrdila da će IBM biti glavna tema razgovora, ali da će verovatno biti reči i o drugim stavkama, kao što su zaštita srpskog kulturnog nasledja na Kosovu, energetika i komunikacije.

Ona, medjutim, nije mogla da precizira tačke dnevnog reda, rekavši da je to u isključivoj nadležnosti Eštonove.

Upitana da pojasni nedavnu izjavu predstavnika EU u Beogradu Vensana Dežera da je večerašnji sastanak od ključne važnosti, Kocijančič je rekla da je za EU "svaki sastanak važan".

Radna večera će početi nešto posle 7.00 uveče u sedištu Spoljne službe EU, a izjave učesnika se očekuju u poznim večernjim časovima.

Povezane vesti: Maja Kocijančič: Napredak u pregovorima Beograd-Priština "Dojče vele": Bez čarobnog recepta za Balkan U petak sednica Odbora za KiM o toku pregovora sa Prištinom EU: Ne verujemo da se kurs menja, Srbija sama bira tempo "Volstrit žurnal": Eštonova planira da se uključi u dijalog
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kocijančič: Važan nastavak dijaloga

Izvor: Kurir, 04.Dec.2012

Biće to nadgradnja dogovora postignutih prilikom prethodna dva susreta, izjavila je portparolka Ketrin Ešton..BRISEL - Predsednik vlade Srbije Ivica Dačić i kosovski premijer Hašim Tači razgovaraće tokom radne večere kod šefice evropske diplomatije u Briselu o primeni sporazuma o integrisanim...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.