Kocijančić: Načela EU moraju da poštuju članice i kandidati

Izvor: N1 televizija, 03.Avg.2016, 07:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kocijančić: Načela EU moraju da poštuju članice i kandidati

Portparolka Evropske komisije Maja Kocijančić izjavila je da se pitanja pokrenuta u pismu srpskog premijera Aleksandra Vučića čelnicima Evropske komisije "tiču temeljnih i bespogovornih načela Evropske unije i očekuje se da im budu privržene zemlje članice EU i kandidati za članstvo".

Kocijančić je to izjavila agenciji Beta povodom pisma koje je srpski premijer uputio predsedniku EK Žan-Klodu >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << Junkeru, komesaru Johanesu Hanu i visokoj predstavnici EU Federiki Mogerini, u kojem predočava da se "u Hrvatskoj vodi ogoljena antisrpska politika".

Portparolka Kocijančić je istakla da će "Komisija naravno odgovoriti na to pismo" u kojem Vučić takođe naglašava da se u Hrvatskoj ukidaju presude zločincima iz drugog svetskog rata, dižu spomenici i rehabilituju zločinci.

"Od svih očekujemo da poštuju svoja obećanja i obaveze", podvukla je predstavnica za štampu Johanesa Hana i Federike Mogerini.

Maja Kocijančić je istakla da je "proces kojim Zapadni Balkan ide ka članstvu EU (a to obuhvata i zemlju koja je sad članica) utemeljen na pomirenju, dobrim susedskim odnosima i regionalnoj saradnji".

"Ta načela su i dalje na snazi i jesu opredeljenje i obaveza za ceo region", naglasila je portparolka EK.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.