Keri i Lavrov sutra o Ukrajini

Izvor: B92, 29.Mar.2014, 19:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Keri i Lavrov sutra o Ukrajini

Vašington -- Državni sekretar SAD Džon Keri i njegov ruski kolega Sergej Lavrov sastaće se u nedelju u Parizu kako bi razgovarali o načinima za rešenje ukrajinske krize.

Ovo je danas saopštila portparolka Stejt departmenta Dženifer Psaki.

Sastanak će uslediti nakon što je ruski predsednik Vladimir Putin pozvao juče telefonom američkog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << lidera Baraka Obamu kako bi razmotrili američki diplomatski predlog za situaciju u Ukrajini, preneo je Rojters.

Američki državni sekretar Džon Keri, vraćajući se danas iz Saudijske Arabije u SAD, iznenada je, na pola puta, promenio plan i zaustavio se u Evropi, da bi razgovarao o ukrajinskoj krizi.

Na letu iz Rijada za Šanon u Irskoj, gde je njegov avion sleteo zbog uzimanja goriva, Keri je odlučio da okrene avion i krenuo ka Parizu gde bi trebalo da se sastane sa ruskim ministrom spoljnih poslova Sergejom Lavrovim.

Keri je, tokom leta, telefonom razgovarao s Lavrovim, pošto su se Obama i Putin u petak dogovorili da se šefovi diplomatija njihovih zemalja sastanu i razgovaraju o mogućnosti diplomatskog rešenja situacije u Ukrajini.

Keri je inače trebalo da se vrati u Evropu u utorak za sastanak ministara spoljnih poslova zemalja članica NATO a razmišljao je o mogućnosti da se vrati i na Bliski Istok radi nastavka napora o spasavanju izarelsko-palestinskih mirovnih pregovora koji su u ćorsokaku.

Njegovi pomoćnici su rekli da opcije da ode u Izrael, palestinske teritorije ili Jordan i dalje ostaju kao otvorena mogućnost.

Keri je bio u Rijadu, kao i u Rimu i Hagu sa predsednikom Obamom ove nedelje ali putuje odvojenim avionom.

On je u sredu odvojeno posetio Aman da razgovara sa palestinskim predsednikom Mahmudom Abasom dok je Obama bio u Briselu. Keri je takođe imao više razgovora sa izraelskim premijerom Benjaminom Netanhajuom od kad je napustio Vašington u ponedeljak.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Keri i Lavrov sastaće se danas u Parizu

Izvor: Blic, 30.Mar.2014, 01:57

Američki državni sekretar Džon Keri i njegov ruski kolega Sergej Lavrov sastaće se danas u Parizu kako bi razgovarali o načinima za rešenje ukrajinske krize, saopštila je portparolka Stejte departmenta Džen Psaki. Sergej Lavrov i Džon Keri..Sastanak će uslediti nakon što je ruski predsednik...

Nastavak na Blic...

Keri i Lavrov danas o Ukrajini

Izvor: RTS, 30.Mar.2014

Džon Keri i Sergej Lavrov razgovaraće danas u Parizu, kako bi razmotrili američki diplomatski predlog za situaciju u Ukrajini. Ako Zapad priznaje vladu u Kijevu, treba da prizna i legitimitet referenduma o Krimu, kaže Lavrov. Ukrajinsko ministarstvo spoljnih poslova poručilo Rusiji da prestane da...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.