Kako da se otarasite stare Lade?

Izvor: B92, 14.Nov.2012, 11:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako da se otarasite stare Lade?

Neke saobraćajne nesreće su neminovne i prosto ih je nemoguće izbeći. Ovoga puta prenosimo vam snimak udesa koji ne spada u tu kategoriju.

Čak i kada se vozite potpuno pravim, širokim gradskim bulevarom, gde vas niko direktno ne ugrožava i gde imate preglednost u svim smerovima, moguće je slupati se iz čista mira.

Vozač automobila na snimku koji je zabeležen u Moskvi kretao se saobraćajnom trakom koja stotinak metara kasnije prestaje da postoji, prelazeći >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u betonsku ogradu. Na osnovu uključenog pokazivača pravca, vidi se da je uočio prepreku na vreme i da je nameravao da skrene u levu traku.

U trenutku kada je to trebalo da sprovede u delo, u susednoj traci već se nalazio automobil zbog kog je bilo nemoguće prestrojiti se. Kako se kretao prevelikom brzinom, bilo je prekasno da se zaustavi na vreme i sekundu kasnije automobil se zakucao u zid:

Vozači često umeju da precene mogućnosti svog automobila, ali i da zanemare uslove u kojima se saobraćaj odvija.

Novembar u Moskvi (kao uostalom i u našim krajevima) čak i kad nema kiše ili snega, ne pruža idealne uslove za vožnju. Zbog niskih temperatura i vlage ulice mogu biti klizavije nego što to izgleda na prvi pogled, a zaustavni put nakon naglog kočenja duži nego što se pretpostavlja.

U kombinaciji sa neprilagođenom brzinom i vozilom koje nema najsavremenije sisteme aktivne bezbednosti mogući su upravo ovakvi, "ničim izazvani" udesi.

Pogledajte još jedan sudar izazvan neprilagođenom brzinom.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kako da se otarasite stare Lade?

Izvor: medio.rs, 14.Nov.2012

Neke saobraćajne nesreće su neminovne i prosto ih je nemoguće izbeći. Ovoga puta prenosimo vam snimak udesa koji ne spada u tu kategoriju.

Nastavak na medio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.