Automobili

Sreda, 14.11.2012.

10:33

Kako da se otarasite stare Lade?

Neke saobraćajne nesreće su neminovne i prosto ih je nemoguće izbeći. Ovoga puta prenosimo vam snimak udesa koji ne spada u tu kategoriju.

Izvor: B92

Default images

Čak i kada se vozite potpuno pravim, širokim gradskim bulevarom, gde vas niko direktno ne ugrožava i gde imate preglednost u svim smerovima, moguće je slupati se iz čista mira.

Vozač automobila na snimku koji je zabeležen u Moskvi kretao se saobraćajnom trakom koja stotinak metara kasnije prestaje da postoji, prelazeći u betonsku ogradu. Na osnovu uključenog pokazivača pravca, vidi se da je uočio prepreku na vreme i da je nameravao da skrene u levu traku.

U trenutku kada je to trebalo da sprovede u delo, u susednoj traci već se nalazio automobil zbog kog je bilo nemoguće prestrojiti se. Kako se kretao prevelikom brzinom, bilo je prekasno da se zaustavi na vreme i sekundu kasnije automobil se zakucao u zid:



Vozači često umeju da precene mogućnosti svog automobila, ali i da zanemare uslove u kojima se saobraćaj odvija.

Novembar u Moskvi (kao uostalom i u našim krajevima) čak i kad nema kiše ili snega, ne pruža idealne uslove za vožnju. Zbog niskih temperatura i vlage ulice mogu biti klizavije nego što to izgleda na prvi pogled, a zaustavni put nakon naglog kočenja duži nego što se pretpostavlja.

U kombinaciji sa neprilagođenom brzinom i vozilom koje nema najsavremenije sisteme aktivne bezbednosti mogući su upravo ovakvi, "ničim izazvani" udesi.

Pogledajte još jedan sudar izazvan neprilagođenom brzinom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Masovni udar: Oglasilo se rusko ministarstvo

Oružane snage Ruske Federacije izvele su grupni udar visokopreciznim vazdušnim i morskim oružjem velikog dometa na ukrajinske energetske objekte koji podržavaju rad preduzeća vojno-industrijskog kompleksa, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

13:08

1.6.2024.

1 d

Podeli: