KAO METAK: Šesnaestogodišnja Litvanka oborila svetski rekord

Izvor: Kurir, 29.Jul.2013, 20:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KAO METAK: Šesnaestogodišnja Litvanka oborila svetski rekord

Litvanska plivačica Ruta Mejlutite oborila je svetski rekord na 100 metara prsno na Svetskom prvenstvu u Barseloni

Litvanska plivačica Ruta Mejlutite oborila je svetski rekord na 100 metara prsno na Svetskom >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << prvenstvu u Barseloni.

Šesnaestogodišnjakinja, koja je bila neočekivani heroj prošlogodišnjih OI, tu deonicu je preplivala za jedan minut, četiri sekunde i 34 stotinke. Mejlutite je tako za 10 stotinki popravila rekord Džesike Hardi od pre četiri godine. Svetski rekord Litvanka je oborila u polufinalu takmičenja, a već u kvalifikacijama je postavila i novi evropski rekord.

Plasman u finale su izborile i Julija Jefimova, Rike Meler Pedersen, Džesika Hardi, Bridža Larson, Viktorija Solnceva, Dženi Johanson i Marina Garsija Ursainki.

http://www.youtube.com/watch?v=AMZr6dJxev0

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

KAO METAK: Šesnaestogodišnja Litvanka oborila svetski rekord

Izvor: Dzungla.org, 29.Jul.2013

Litvanska plivačica Ruta Mejlutite oborila je svetski rekord na 100 metara prsno na Svetskom prvenstvu u Barseloni OpširnijeKurir

Nastavak na Dzungla.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.