Javno svedočenje diplomata u procesu opoziva američkog predsednika

Izvor: VOA, 13.Nov.2019, 23:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Javno svedočenje diplomata u procesu opoziva američkog predsednika

U Predstavničkom domu Kongresa održana su prva su javna saslušanja svedoka u procesu opoziva predsednika Donalda Trampa. Na pitanja pravnih zastupnika i predstavnika u Kongresu, u direktnom prenosu na televiziji, odgovarali su otpravnik poslova SAD u Ukrajini Vilijem Tejlor i savetnik državnog sekretara SAD Džordž Kent. Obojica su posvedočila da je predsednik Donald Tramp vršio pritisak na Ukrajinu kako bi ostvario političku korist.

Nastavak na VOA...






Povezane vesti

Diplomate o pritisku na Ukrajinu na prvim otvorenim pretresima

Izvor: VOA, 13.Nov.2019

Prva dvojica svedoka, visoke diplomate Stejt Departmenta Vil Tejlor i Džordž Kent, odgovarali su na pitanja da li je predsednik Tramp stavio sopstvene interese iznad zemlje kada je od predsednika Ukrajine tražio da sprovede istragu demokrate Džoa Bajdena.

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.