Izrael bombardovao ciljeve u Gazi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Feb.2010, 12:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izrael bombardovao ciljeve u Gazi

TEL AVIV - Izraelski borbeni avioni napali su palestinske ciljeve na jugu pojasa Gaze prošle noći, odgovarajući na raketiranje južne izraelske teritorije u poslednjih nekoliko dana.

Palestinski izvori na teritoriji koju kontroliše Hamas rekli su da je jedna od meta bio aerodom ali da nema izveštaja o povređenima.

Portparol izraelske armije je izjavio da su mete pogođene direktno i da je napad izveden u saradnji sa bezbednosnom službom Šin bet.

"Izraelska >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << vojska će nastaviti da deluje odlučno i silom protiv terora uperenog na državu Izrael i smatra da je samo Hamas odgovoran za očuvanje zatišja u Gazi", rečeno je u jedinici portparola, ali nije bilo potvrde da je gađan aerodrom, koji se ionako ne koristi.

Islamistički Hamas, koji vlada pojasom Gaze od juna 2007, kada je pobedio snage rivalskog, umerenijeg Fataha, uglavnom se pridržava nepisanog primirja od izraelske ofanzive na pojas Gaze prošle zime.

U toj ofanzivi poginulo je 1.400 Palestinaca, uglavnom civila, kako tvrde palestinske organizacije za ljudska prava.

Manje ekstremističke organizacije nastavljaju, međutim, sporadične raketne i minobacačke napade iz Gaze na jug Izraela.

Izrael odgovara vazdušnim udarima uglavnom na tunele za krijumčarenje oružja duž granice pojasa gaze i Egipta ili na mesta odakle se ispaljuju rakete i mine.

Izraelska armija tvrdi da je više od 20 raketa i mina ispaljeno na Izrael od početka ove godine.

U prošloj godini ispaljeno je 230 projektila u poređenju sa više od 3.300 prethodne godine, što je nagnalo Izrael da započne tronedeljnu ofanzivu.

U njoj je na izraelskoj strani bilo 13 žrtava, uključujući troje civila.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Izrael bombardovao ciljeve u Gazi

Izvor: Kurir, 10.Feb.2010

TEL AVIV, 10. februara (Tanjug) - Izraelski borbeni avioni napali su palestinske ciljeve na jugu pojasa Gaze prošle noći, odgovarajući na raketiranje južne izraelske teritorije u poslednjih nekoliko dana. Palestinski izvori na teritoriji koju kontroliše Hamas su rekli da je jedna od meta bio aerodom...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.