Izvor: Nezavisne Novine, 31.Okt.2016, 09:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Islamska država tvrdi da je ubila policajca u Alžiru

ALŽIR - Islamska država preuzela je odgovornost za ubistvo alžirskog policajca u gradu Konstantin, istočno od Alžira, glavnog grada istoimene države.

Ta ekstremistička organizacija pokušava da se proširi i na Alžir, gdje su bazirani severnoafrički ogranak Al Kaide i druge grupe, koje se već dugo bore protiv alžirskih vlasti, napominje AP.

Novinska agencija Amak, koja je povezana sa Islamističkom državom, objavila je da su pripadnici ID ubili policajca i >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << zaplijenili njegovo oružje u napadu u petak u Konstantinu, gradu na 400 kilometara istočno od prestonice.

Policajac je ubijen dok je ručao u restoranu.

Alžirske vlasti su potvrdile da je policajca ubila "teroristička grupa", ne precizirajući o kojoj je riječ. Oni nisu komentarisali tvrdnje Islamske države da su oni odgovorni za napad.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

IDIL preuzeo odgovornost za ubistvo policajca u Alžiru

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 31.Okt.2016

Islamska država Iraka i Levanta (IDIL) preuzela je danas odgovornost za ubistvo jednog alžirskog policajca dok je večerao u restoranu.   Ekstremisti su navodno u petak ubili policajca i uzeli mu oružje u gradu Konstantinu, 400 kilometara istočno od glavnog grada Alžira, javila je islamistička...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.