Izvor: RTS, 25.Nov.2022, 06:52

IAEA: Četiri ukrajinske nuklearke ponovo na mreži; Putin: Nema potrebe za dodatnim regrutovanjem vojnika

Rat u Ukrajini - 275. dan. Međunarodna agencija za atomsku energiju (IAEA) saopštila je da su četiri ukrajinske nuklearne elektrane ponovo priključene na državnu elektroenergetsku mrežu. Putin: Nema potrebe za dodatnim regrutovanjem vojnika. Evropska unija priprema devet paket sankcija Rusiji, najavila predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Struja i vode postepeno se vraćaju u ukrajinske gradove, uključujući i Kijev, nakon što su, prema tvrdnjama ukrajinskih vlasti, zbog ruskih raketnih napada nastali problemi u isporuci električne energije, prenosi Rojters.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski pozvao je Savet bezbednosti Ujedinjinih nacija da preduzme mere kako bi zaustavili ruske napade na važnu infrastrukturu, koji su ponovo izazvali masovna isključenja struje širom Ukrajine.
Zelenski je izjavio i da nova strategija uništavanja ukrajinske infrastrukture koju Rusija sprovodi, neće oslabiti njihovu odlučnost u oslobađanju teritorija.
S druge strane, ruski ambasador u UN Vasilij Nebenzja odgovorio je da je šteta na infrastrukturi Ukrajine nastala zbog projektila ukrajinskog PVO sistema, koji su pali u civilna područja.
Ministarstvo odbrane Rusije negiralo je da su ruske snage u sredu gađale Kijev, tvrdeći da je nastala šteta u gradu rezultat pada ukrajinskih projektila. Moskva je, istovremeno, saopštila da Rusija nije napadala, niti napada civilne objekte u Ukrajini.
Predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen izjavila je da Evropska unija priprema deveti paket sankcija Rusiji. Kijev i Moskva u poslednjoj razmeni oslobodile su po 50 zarobljenika.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Ukrajinska kriza iz dana u dan: Putin: Nema potrebe za dodatnim regrutovanjem vojnika; Četiri ukrajinske nuklearke ponovo na mreži

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Nov.2022

Rat u Ukrajini ušao je u 275. dan. Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski izjavio je da uništavanja ukrajinske infrastrukture neće oslabiti njihovu odlučnost u oslobađanju teritorija. Rusija tvrdi da joj meta nisu, niti su bili civilni objekti. Evropska unija priprema devet paket sankcija Rusiji,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.