Grčki parlament formalno raspušten

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Jun.2019, 09:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grčki parlament formalno raspušten

Dekret predsednika Grčke Prokopisa Pavlopulosa kojim se raspušta parlament objavljen je juče u grčkom zakonodavnom domu, formalno otvarajući predizbornu kampanju koja će se završiti 7. jula kada će biti održani prevremeni parlamentarni izbori, prenosi ANA-MPA.

Grčki predsednik je prihvatio zahtev premijera Aleksisa Ciprasa o raspisivanju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << prevremenih parlamentarnih izbora, koji je bio formalno upućen prošlog ponedeljka, nakon velikih gubitaka vladajuće Sirize na evropskim i lokalnim izborima.

Nova sednica grčkog parlamenta nakon parlamentarnih biće održana 17. jula, kada će novi poslanici položiti zakletvu.

Nakon polaganja zakletve, poslanici će formirati predsednički odbor koji će izabrati novog predsednika, potpredsednike i druge zvaničnike.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Grčki parlament formalno raspušten

Izvor: B92, 12.Jun.2019

Atina -- Dekret predsednika Grčke Prokopisa Pavlopulosa kojim se raspušta parlament objavljen je juće u grčkom zakonodavnom domu...TIme se formalno otvara predizborna kampanja koja će se završiti 7. jula kada će biti održani prevremeni parlamentarni izbori, prenosi ANA-MPA...Grčki predsednik...

Nastavak na B92...

Grčki parlament formalno raspušten

Izvor: Blic, 12.Jun.2019

Dekret predsednika Grčke Prokopisa Pavlopulosa kojim se raspušta parlament objavljen je juće u grčkom zakonodavnom domu, formalno otvarajući predizbornu kampanju koja će se završiti 7. jula kada će biti održani prevremeni parlamentarni izbori.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.