Grčki parlament formalno raspušten

Izvor: B92, 12.Jun.2019, 10:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grčki parlament formalno raspušten

Atina -- Dekret predsednika Grčke Prokopisa Pavlopulosa kojim se raspušta parlament objavljen je juće u grčkom zakonodavnom domu.

TIme se formalno otvara predizborna kampanja koja će se završiti 7. jula kada će biti održani prevremeni parlamentarni izbori, prenosi ANA-MPA.

Grčki predsednik je prihvatio zahtev premijera Aleksisa Ciprasa o raspisivanju prevremenih parlamentarnih izbora, koji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je bio formalno upućen prošlog ponedeljka, nakon velikih gubitaka vladajuće Sirize na evropskim i lokalnim izborima.

Nova sednica grčkog parlamenta nakon parlamentarnih biće održana 17. jula, kada će novi poslanici položiti zakletvu.

Nakon polaganja zakletve, poslanici će formirati predsednički odbor koji će izabrati novog predsednika, potpredsednike i druge zvaničnike.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.