Gorbačov: Velike sile dovele svet na ivicu Hladog rata!

Izvor: Kurir, 08.Nov.2014, 15:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gorbačov: Velike sile dovele svet na ivicu Hladog rata!

Bivši sovjetski lider apelovao je na ponovno uspostavljanje dijaloga sa Moskvom, i pozvao Zapad da ukine sankcije uvedene ruskim zvaničnicima zbog mešanja Rusije u sukobe u istočnoj Ukrajini

BERLIN - Bivši sovjetski lider Mihail Gorbačov izjavio je danas da su svetske sile dovele svet "na ivicu Hladnog rata". On je na obeležavanju godišnjie >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << pada Berlinskog zida optužio Zapad, posebno SAD, za "trijumfalizam" posle pada komunizma.

Bivši sovjetski lider apelovao je na ponovno uspostavljanje dijaloga sa Moskvom, i pozvao Zapad da ukine sankcije uvedene ruskim zvaničnicima zbog mešanja Rusije u sukobe u istočnoj Ukrajini.

U Berlinu se obeležava 25-godišnjica pada Berlinskog zida, koji je označio završetak Hladnog rata i otpočeo novu eru u odnosima Rusije i Zapada, kao i u istorijskom razvoju evropskog kontinenta.

Gorbačov je u Berlin stigao juče, kada je kazao da pad Berlinskog zida pokazuje koliko su dobri odnosi između Nemačke i Rusije važni za ceo svet.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.