Izvor: Vesti-online.com, 18.Maj.2019, 21:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Finale 64. Evrovizije u Tel Avivu

Milioni gledalaca širom planete s nestrpljenjem očekuju veliku završnicu 64. "Evrosonga" i to ne samo zbog toga što će Madona otpevati novi singl. Pobedu u Tel Avivu priželjkuju takmičari iz 41 zemlje, a da li će to biti predstavnica Srbije Nevena Božović saznajte u direktnom prenosu na Prvom programu, RTS HD, RTS Svet, RTS Planeti i na Prvom programu Radio Beograda. Dešavanja u hali "Ekspo" možete pratiti iz časa u čas na Internet portalu RTS-a.

All aboard? >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Good! Because now it’s time to #DareToDream

A post shared by Eurovision Song Contest (@eurovision) on May 18, 2019 at 12:03pm PDT

21.00 – Neta spušta avionom takmičare na binu i paradom zastava počinje spektakl u Tel Avivu! Uz pesmu Ofre Haze i zvačino je otvoren najveći šou-program.

Boje Srbije u velikoj završnici 64. izbora za "Pesmu Evrovizije“ brani 24-godišnja Nevena Božović kojoj će podršku u izvođenju Krune pružati Ivana Vladović, Olga Popović, Dušan Alagić i Mladen Lukić.

Alfa i omega takmičarskog dela finala "Evrosonga“ su Kameleon i La venda, pesme koje izvode Maltežanka Mikela Pače i Miki iz Španije.

Posle predstavnice Malte na bini će se smenjivati takmičari iz Albanije, Češke, Nemačke, Rusije, Danske, San Marina, Severne Makedonije, Švedske, Slovenije, Kipra, Holandije, Grčke, Izraela, Norveške, Velike Britanije, sa Islanda, iz Estonije, Belorusije, Azerbejdžana, Francuske, Italije, Srbije, Švajcarske, Australije i već pomenute Španije. Nevena Božović nastupa 23.

Pravo glasa u finalu imaju sve zemlje koje su učestvale ove godine, uključujući i one koje nisu uspele da se plasiraju u veliko finale, što znači da ćemo čuvenu frazu "And 12 points go to..." čuti čak 41 put.

Stručni žiri i gledaoci iz svake zemlje dodeliće odvojen skup poena od jedan do osam, odnosno 10 i 12. To znači da će najboljih 10 pesama i po mišljenju žirija i 10 po mišljenju gledalaca dobiti poene.

Nakon završetka galasanja publike, prezenteri iz 41 zemlje učesnice uključiće se u program i saopštiti poene samo žirija. Zatim će biti saopsteni i glasovi publike, čime će se dobiti konačan redosled pesama.

Kao i u slučaju prve i druge polufinalne večeri kada je odabrano po deset finalista, kroz finale "Evrosonga“ vodiće nas najpoznatija izraelska manekenka svih vremena Bar Refaeli, Erez Tal, Asi Azar i Lusi Ajoub.

U revijalnom delu večeri, globalna muzička zvezda Madona premijerno će izvesti novi singl Future.

Veliko finale "Pesme Evrovizije" Radio-televizija Srbije direktno prenosi na Prvom programu, RTS HD, RTS Svet, RTS Planeti i na Prvom programu Radio Beograda.

Komentator TV prenosa je Duška Vučinić. Komentatori radio prenosa Nikoleta Dojčinović i Katarina Epštajn.

Domaćini sloganom Dare to Dream poručuju učesnicima i publici da je na putu do ostvarenja snova jedan od koraka usuditi se sanjati, a kada se odvažimo na to samo je nebo granica, a tamo nas čekaju zvezde...

Logotip 64. "Pesme Evrovizije“ ima izgled zlatne zvezde koju čine tri sjajna trougla. Trougao, kao jedan od najstarijih oblika na svetu univerzalno se koristi u umetnosti, muzici, kosmologiji i prirodi i simbolizuje povezanost i kreativnost.

Kad se međusobno spoje i kombinuju, oni postaju novi jedinstveni entitet koji odražava beskonačno zvezdano nebo, baš kao što su se zvezde budućnosti okupile u Tel Avivu.
Pogledaj vesti o: Madonna

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.