ERDOGAN OBRNUO IGRICU O ovom potezu će se pričati - predsednik Turske pokušava da smiri sukobe na Bliskom istoku

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Okt.2023, 19:59

ERDOGAN OBRNUO IGRICU O ovom potezu će se pričati - predsednik Turske pokušava da smiri sukobe na Bliskom istoku

Ponovo se oglasila Turska

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan razgovarao je danas telefonom sa izraelskim kolegom Isakom Hercogom povodom izraelsko-palestinskog rata.

- Tema razgovora su bila najnovija dešavanja u vezi sa tenzijama u regionu, kao i incidenti u Izraelu i Palestini - navodi se u objavi predsedništva Turske na društvenoj mreži X (Tviter).

Erdogan je dodao da >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << će svaki korak kom bude naneta šteta palestinskom narodu u Pojasu Gaze "dodatno povećati patnje i spiralu nasilja u regionu".

Istakao je da svi treba da postupaju razumno i da je hitna obnova mira u regionu od presudnog značaja za spokoj čitavog Bliskog istoka.

- Predsednik Erdogan je izjavio da će Turska činiti sve kako bi se okončali zabrinjavajući sukobi u regionu i kako bi se obezbedio trajni mir - dodaje se u saopštenju.

Iz predsedništva Turske je ranije saopšteno da je Erdogan razgovarao i sa palestinskim predsednikom Mahmudom Abasom.
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Erdogan: "Turska je spremna da posreduje u pregovorima za okončanje sukoba između Izraela i Palestinaca"

Izvor: Blic, 09.Okt.2023

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio je danas da je Turska spremna da bude posrednik u pregovorima za okončanje sukoba između Izraela i Palestinaca, ukoliko dve strane budu dale takav predlog. On je dodao da Turska može da bude i posrednik u pregovorima o razmeni talaca, prenosi Rojters.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.