EK: Ešton nema plan za sever Kosova, važan nastavak dijaloga

Izvor: Blic, 24.Sep.2012, 20:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EK: Ešton nema plan za sever Kosova, važan nastavak dijaloga

Visoka predstavnica Evropske unije za bezbednost i spoljnu politiku Ketrin Ešton nema plan za rešenje problema na severu Kosova, rekao je danas Tanjugu funkcioner Evropske komisije koji je želeo da ostane anoniman.

Time je demantovao pisanje prištinskih medija da će visoka predstavnica na marginama zasedanja Generalne skupštine UN ove nedelje predstaviti srpskoj i kosovskoj strani svoj plan za sever Kosova >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << zasnovan na planu koji je svojevremeno sačinio Marti Ahtisari.

- U ovom trenutku smo pre svega usredsređeni na nastavak dijaloga Beograda i Prištine, a o nekakvom planu za sever nema ni govora - rekao je izvor Tanjuga.

Visoka predstavnica je na putu za Njujork, gde će se tokom zasedanja GS UN odvojeno sastati sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem i premijerom Kosova Hašimom Tačijem.

Povezane vesti: Redžepi: U dijalogu verovatno Klintonova i Eštonova Ešton i Dačić sutra o dijalogu, Kuper otišao u penziju "Volstrit žurnal": Eštonova planira da se uključi u dijalog Tači: Podela Kosova nemoguća, razgovaraću sa novim srpskim vlastima Tači: Predložiću plan za integraciju Srba na severu Kosova
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.