ĐAVOLSKA SREĆA I da je hteo, Putin ne bi bolje isplanirao slabljenje NATO-a

Izvor: Blic, 29.Jul.2016, 16:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"ĐAVOLSKA SREĆA" I da je hteo, Putin ne bi bolje isplanirao slabljenje NATO-a

Da je ruski predsednik Vladimir Putin smišljao način na koji može da oslabi NATO, ne bi mogao to da uradi mnogo bolje od onoga što se trenutno već dešava, ocenjuje američka agencija Blumberg.

Blumberg, naime, navodi da kandidat Republikanske stranke za predsednika SAD Donald Tramp preispituje osnovne principe >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << NATO-a i nagoveštava da će možda priznati Krim kao deo Rusije.

U Turskoj, istovremeno, zvaničnici predvođeni glavnim savetnikom predsednika te zemlje Redžepa Tajipa Erdogana optužuju SAD za neuspeli pokušaj vojnog puča u drugoj po veličini vojsci Alijanse, podstičući time porast antiamerikanizma koji Putin "žuri da iskoristi".

"Neočekivano, uz malo truda, veteran KGB-a ubira iznenadne plodove unutrašnjih političkih prilika u dva stuba evropske zajedničke odbrambrene strukture", ocenjuje američka agencija.

Putin ima "đavolsku sreću", smatra gostujući saradnik u Evropskom savetu za spoljne poslove Mark Galeoti.

Pročitaj još:

Ruski predsednik, kako kaže, može samo da sedi i posmatra kako se ovaj, kako navodi, "bogatiji, moćniji i na legitimnim vrednostima zasnovan blok" raspada.

Putin iskorišćava događaje, koji su mu išli u korist, uključujući najveću izbegličku krizu u Evropi od završetka Drugog svetskog rata, koja je širom kontinenta ojačala političke stranke levice i desnice, prijateljski nastrojene prema njemu, i uticala na istorijsko glasanje Britanaca u junu za izlazak iz EU, zaključuje Blumberg.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Blumberg: I da je htio, Putin ne bi bolje isplanirao slabljenje NATO-a

Izvor: Nezavisne Novine, 29.Jul.2016

VAŠINGTON - Da je ruski predsjednik Vladimir Putin smišljao način na koji može da oslabi NATO, ne bi mogao to da uradi mnogo bolje od onoga što se trenutno već dešava, ocjenjuje američka agencija Blumberg...Blumberg, naime, navodi da kandidat Republikanske stranke za predsjednika SAD Donald Tramp...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.