Digli ruke od Eurosonga: Turci organizuju Turkoviziju, poziv dobijaju i Bosnci

Izvor: Blic, 23.Sep.2013, 11:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Digli ruke od Eurosonga: Turci organizuju "Turkoviziju", poziv dobijaju i Bosnci

Turska je prošle godine odustala od takmičenja na Eurosongu, a neće učestvovati ni 2014. Ipak, turski pevači imaće priliku da pokažu svoj talenat na lokalnom takmičenju pod nazivom "Turkovizija".

Na "Turkoviziji" će se nadmetati dvadesetak zemalja koje su istorijski i kulturološki povezane sa Turskom. Bosanski portal "Klix.ba" navodi da bi jedna od zemalja učesnica mogla biti Bosna i Hercegovina.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<
Iako su turski predstavnici imali dobar plasman na Eurosongu, njihov javni servis TRT odlučio je da bojkotuje takmičenje, zbog pravila koja nalažu da se Velika Britanija, Francuska, Nemačka, Italija i Španija direktno plasiraju u finale.

Učešće na "Turkoviziji" već je potvrdio Azerbejdžan, a biće pozvani Severni Kipar, Kazahstan i Kirgistan. Polufinala će se održati 19. i 21. decembra, dok je veliko finale zakazano za 23. decembar.

"Turkovizija" kao festival postoji već godinama, ali do sada su pravo učešća imale samo kompozicije na turskom jeziku.

VIDEO> Turska je 2003. pobedila na takmičenju za Pesmu Evrovizije:

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Digli ruke od Eurosonga: Turci organizuju "Turkoviziju", poziv dobijaju i Bosnci

Izvor: Dzungla.org, 23.Sep.2013

Turska je prošle godine odustala od takmičenja na Eurosongu, a neće učestvovati ni 2014. Ipak, turski pevači imaće priliku da pokažu svoj talenat na lokalnom takmičenju pod nazivom „Turkovizija“.. OpširnijeBlic

Nastavak na Dzungla.org...

Turci odustali od Evrovizije: Organizuju “Turkoviziju”, poziv dobijaju i Bosanci?!

Izvor: Scandal.rs, 23.Sep.2013

Turska je prošle godine odustala od takmičenja na Eurosongu, a neće učestvovati ni 2014. Ipak, turski pevači imaće priliku da pokažu svoj talenat na lokalnom takmičenju pod nazivom “Turkovizija”. Na “Turkoviziji” će se nadmetati dvadesetak zemalja koje su istorijski i kulturološki povezane...

Nastavak na Scandal.rs...

Digli ruke od Eurosonga: Turci organizuju “Turkoviziju”, učestvuju i Bosanci VIDEO

Izvor: Poznati.info, 23.Sep.2013

Turska je prošle godine odustala od takmičenja na Eurosongu, a neće učestvovati ni 2014. Ipak, turski pevači imaće priliku da pokažu svoj talenat na lokalnom takmičenju pod nazivom “Turkovizija”. Sa njima će se nadmetati i zvezde iz drugih zemalja, uključujući Bosnu i Hercegovinu...Na...

Nastavak na Poznati.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.