Demonstranti gađali policiju molotovljevim koktelima kod američke ambasade FOTO

Izvor: B92, 04.Jun.2020, 09:54

Demonstranti gađali policiju molotovljevim koktelima kod američke ambasade FOTO

Grčka policija upotrebila je suzavac kako bi rasterala demonstrante, koji su bacali molotovljeve koktele tokom protesta u blizini američke ambasade u Atini.

Protestovali su zbog smrti Afroamerikanca Džordža Flojda u SAD.

Pet osoba je uhapšeno, a 12 zadržano u pritvoru tokom sukoba, prenosi Katimerini.

Prema navodima policije, učesnici protesta napali su policajce kod ambasade gađajući >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ih molotovljevim koktelima, kamenicama i drugim objektima, a zapalili su i kante za đubre.

Marš, koji su organizovale levičarske grupe, počeo je na trgu Sintagma, a završio se kod američke ambasade u sredu uveče.

Prvobitno je oko 3.000 ljudi mirno šetalo do ambasade, navodi Grik riporter.

Učesnici protesta nosili su transparente s natpisom "Ne mogu da dišem" i uzvikivali slogane protiv policijskog nasilja i rasizma u SAD.

Flojd je preminuo tokom policijske akcije u SAD, što je izazvalo proteste šsirom te države, ali i u drugim zemljama u svetu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

SUZAVAC I MOLOTOVLJEVI KOKTELI ISPRED AMBASADE SAD: Zbog ubijenog Afroamerikanca gori Atina! (VIDEO)

Izvor: Kurir, 04.Jun.2020

Grčka policija upotrebila je suzavac kako bi rasterala demonstrante, koji su bacali molotovljeve koktele tokom protesta u blizini američke ambasade u Atini zbog smrti Afroamerikanca Džordža Flojda u SAD.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.