Dačić o amandmanu DS: Srbija ne može da prekine tehnički dijalog

Izvor: Blic, 12.Jan.2013, 15:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić o amandmanu DS: Srbija ne može da prekine tehnički dijalog

Beograd - Predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da ne može da prihvati amandman Demokratske stranke na predloženu rezoluciju o Kosovu kojim je predviđen prekid tehničkog dijaloga Beograda i Prištine.

On je dodao da će u narednih sat vremena u zgradi Doma Narodne skupštine biti održana sednica Vlade Srbije na kojoj će biti prihvaćeno nekoliko amandmana opozicije na predloženu rezoluciju >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << o Kosovu.

Dačić je novinarima u parlamentu po završetku sastanka sa šefovima poslaničkih grupa, kojem je prisustvovao i predsednik Srbije Tomislav Nikolić, rekao da će vlada prihvatiti neke opozicione amandmane, ali da amandman DS nije logičan, jer, kako je naveo, Srbija ne može da ide korak nazad i da prekine tehnički dijalog.

- Taj amandman je nelogičan, posebno što to dolazi od DS, a to je insistiranje da se vratimo na formulaciju za koju smo u razgovorima sa Nikolićem dogovorili da ne bude prihvaćena, jer podrazumeva da se prekine tehnički dijalog. Srbija ne može da prekine dijalog - rekao je Dačić.

Dačić je rekao i da postoji samo jedna platrofma i da je spreman da je stavi na uvid poslanicima, iako to prethodno, kako je naveo, nije bilo planiranio.

Povezane vesti: Jovanović: Platforma pokušaj da se Nikolić vrati u žižu Vlada će ignorisati Nikolićevu platformu
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Neprihvatljiv amandman DS

Izvor: Akter, 12.Jan.2013

Ivica Dačić izjavio je da ne može da prihvati amandman DS-a na predloženu rezoluciju o Kosovu kojim je predviđen prekid tehničkog dijaloga Beograda i Prištine

Nastavak na Akter...

Samardžić: DSS neće podržati rezoluciju o KiM u Skupštini

Izvor: Blic, 12.Jan.2013

Beograd - Šef poslanika Demokratske stranke Srbije Slobodan Samardžić izjavio je danas da od osam amandmana koje je ta stranka podnela predlagači nisu usvojili nijedan i da zato ta stranka neće glasati za predlog rezolucije o osnovama za pregovore sa Prištinom. ..Samardžić je novinarima posle...

Nastavak na Blic...

Palma: JS će glasati za rezoluciju

Izvor: Press, 12.Jan.2013

Marković očekuje da rezoluciju podrži 160 posalnika.."Očekujem da će parlament biti jedinstven i da ćemo dati podršku vladi i predsedniku kako bismo mogli da sačuvamo i vratimo ono što je najvažnije, a to je bezbednost Srba na Kosovu , rekao je Marković..Prema njegovim rečima, razgovori Beograda...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.