Izvor: S media, 12.Jan.2013, 15:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Neprihvatljiv amandaman DS, Srbija ne može da prekine dijalog

Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da Vlada Srbije neće prihvatiti amandaman Demokratske stranke kojim se predlaže prekid dijaloga Beograda i Prištine i naglasio da ne postoje dve, već samo jedna platofrma.

Dačić je novinarima u parlamentu rekao da "niko ne treba ništa da isteruje na čistac", te da je vlada spremna da poslanicima stavi na uvid platformu iako to prethodno nije bilo >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << planirano, s obzirom da taj dokument nosi oznaku poverljivosti.

"Ne postoje dve, već samo jedna platofrma koju je predsendik Tomislav Nikolić predložio. O njoj se razgovaralo i sa opozicionom i sa drugim političkim faktorima i došli smo do ovog teksta. Platforma iz proceduralnih razloga ima status poveljivosti, ali u tom dokumentu nema ništa van onoga u obrazloženju, osim tehničkih pitanja i prelaznih odredaba", pojasnio je premijer.

Dačić je rekao da će u narednih sat vremena u Domu Narodne skupšine biti održana sednica vlade na kojoj će biti prihvaćeno nekoliko amandaman DS i DS S, ali ne i amandaman demokrata kojim se predlaže prekid tehničkih pregovora.

Dijalog nema alternativu

Srbija, naglasio je premijer, ne može nazad jer nema gde i ne može da prekine dijalog je nema alternativu.

"Taj amandman je nelogičan i nelogično je da ga predlaže DS koja je i vodila tehničke pregovore u prethodnoj vladi i zalagala se za evropske integracije. To postavlja pitanje političke orijentacije DS", rekao je Dačić precizirajući da DS, iako vlada prihvati taj amandam, svakako neće glasati za rezoluciju.

Dačić je dodao da mu nije jasno zašto je DS uopšte podnela taj amandam i dodao da je njime izazvana čitava uzbuna i kod međuanrodne javnosti, jer su neki mediji objavili da će ga vlada prihvatiti. Šta je bila namera demokrata otkriva Borislav Stefanović, šef poslaničke grupe DS-a, čitajte OVDE.

Sastanak šefova poslaničkih klubova sa premijerom i predsednikom, koji je vodi predsednik parlamenta Nebojša Stefanović, trajao je gotovo sat i po.

(Tanjug, Foto: Beta/Petros Karadjias)
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.