Dačić: Sigurno nećemo prvo priznati Kosovo pa razgovarati

Izvor: N1 televizija, 18.Sep.2018, 15:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Sigurno nećemo prvo priznati Kosovo pa razgovarati

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da se "sigurno" neće dogoditi da Srbija prvo prizna Kosovo pa da tek onda razgovara sa Prištinom.

"Mi imamo svoj stav, ne priznajemo Kosovo kao nelegalnu tvorevinu", rekao je Dačić novinarima u Beogradu posle sastanka sa ministrom spoljnih poslova Zelenortskih ostrva Luišom Filipeom Lipešom Tavarešom.
>> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << />
On je ocenio da je jednostrano proglašena nezavisnost Kosova akt protivan međunarodnom pravu koji kako je rekao, "nijedna zemlja na svetu ne bi prihvatila, pa neće ni Srbija, bez obzira na pritiske i razgovore koje će neko voditi ili ne".

Dačić je naveo i da se Nemačka i Velika Britanija protive priči o mogućoj promeni granica dok ostale zemlje, kako je kazao, podržavaju da se dođe do kompromisa i ne mešaju se u to kako će Beograd i Priština postići kompromis.

"Jedino ih zanima da će to biti dogovor", kazao je ministar i dodao da je važno da zemlje koje nisu priznale nezavisnost Kosova daju snagu Srbiji da dođe do kompromisa.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ministar: Zelenortska Ostrva prijateljska zemlja koja će poštovati teritorijalni integritet Srbije

Izvor: NoviMagazin.rs, 18.Sep.2018

Ministar spoljnih poslova, odbrane i dijaspore Zelenortskih Ostrva Luiš Filipe Tavareš izjavio je danas da su Zelenortska Ostrva prijateljska zemlja koja će uvek poštovati nezavisnost Srbije i njen teritorijalni integritet...Na zajedničkoj konferenciji za novinare u Beogradu sa ministrom spoljnih...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.