Dačić: Povećane diplomatske aktivnosti, radi se na svim frontovima

Izvor: RTS, 05.Dec.2017, 14:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Povećane diplomatske aktivnosti, radi se na svim frontovima

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić ocenio je da poseta tri člana Predsedništva Bosne i Hercegovine Beogradu predstavlja korak napred u poboljšanju odnosa dve zemlje. Ističe da su diplomatske aktivnosti Srbije povećane u odnosu na period pre desetak godina.
Dačić je, posle sastanka sa ministrom spoljnih poslova Kirgijske >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Republike Erlanom Abdildajevim Kirgizom, rekao da su za Srbiju odnosi sa BiH prioritetni, jer su bitni za stabilnost regiona.

Dodao je da je potrebno otvoreno razgovarati o svemu, pa i o problemima, i tragati za rešenjima koji će predstavljati korak napred i da će to biti tema sutra na susretu kod predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
Ističe da su diplomatske aktivnosti Srbije ustostručene u odnosu na ono što se radilo pre desetak godina.
Dačić je, na zajedničkoj konferenciji za novinare, rekao da će sutra u Beogradu biti održan trilateralni sastanka ministara spoljnih poslova BiH, Turske i Srbije, a da već za dva dana učestvuje na ministarskom savetu OEBS-a u Beču, te da će krajem nedelje imati sastanke sa predstavnicima pojedinih zemalja Afrike, zatim ići u posetu Kazahstanu...
Naveo je da nam je u interesu da negujemo dobre odnose sa prijateljima, a da one zemlje koje su priznale Kosovo "nateramo" da o tome razmisle.
Kako je rekao, ustostručio je napore u odnosu na diplomatiju Srbije pre desetak godina i radi se na svim frontovima, ne samo po pitanju KiM. 

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Poseta predsedništva BiH značajna, Srbija ustostručila diplomatske aktivnosti

Izvor: BKTV News, 05.Dec.2017

Poseta tri člana Predsedništva Bosne i Hercegovine Beogradu predstavlja korak napred u poboljšanju odnosa dve zemlje, ocenio je danas Ivica Dačić, ministar spoljnih poslova...Dačić je, posle sastanka sa ministrom spoljnih poslova Kirgiske Republike Erlanom Abdildajevim Kirgizom, rekao da su za...

Nastavak na BKTV News...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.