Dačić: Neću zbog Prištine da kažem ime 14. zemlje koja povlači priznanje

Izvor: RTS, 26.Jul.2019, 14:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Neću zbog Prištine da kažem ime 14. zemlje koja povlači priznanje

Lista zemalja koje su priznale nezavisnost Kosova "se topi i topiće se još", izjavio je ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.
Ivica Dačić je rekao da zbog Prištine ne može da kaže ime 14. zemlje koja je preispitala stav oko nezavisnosti Kosova i povukla ga, dok u Beograd ne stigne zvanična nota.

"Priština >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sada ne zna koga da zove", dodao je Dačić na pres konferenciji, posle sastanka sa ministrom spoljnih poslova Nikaragve Denisom Monkadom.
"Čim ta nota stigne u ministarstvo, objaviću ime te zemlje, a to će biti brzo. To je 14. zemlja koja je precizirala svoj stav i Priština više ne može da je drži na listi zemalja koje su priznale Kosovo", rekao je Dačić.
Ta lista se istopila i topiće se još, rekao je Dačić i u šali dodao da su to "te klimatske promene o kojima svi pričaju".
Pojasnio je i šta je mislio kada je juče rekao da je suzdržanosti Srbije došao kraj. Mislio je, kaže, na onu iz domena Ministarstva spoljnih poslova, koje se odnosi na diplomatske aktivnosti, u cilju smanjenja broja država koje priznaju nezavisnost Kosova.
To je međunarodna zajednica zahtevala od Srbije, dok je Priština sa druge strane mogla da nastavi da traži da bude član u međunarodnim organizacijama, naveo je šef srpske diplomatije.
"Nastavićemo svoje aktivnosti jer moramo da se odbranimo, da Priština ne uđe u organizacije poput Interpola, Uneska", rekao je Dačić.
Naveo je da Srbija mora da radi i na tome da zemlje koje nisu priznale Kosove učvrste te svoje pozicije i ostanu pri takvom stavu.
Dačić je dodao da je to sve govorio povodom izjave kosovskog ministra spoljnih poslova Bedžeta Pacolija o širenju diplomatske mreže Kosova, o najavama da ih Kongo priznaje.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Neću da kažem ime, Priština sada ne zna koga da zove"

Izvor: B92, 26.Jul.2019

Lista zemalja koje su priznale nezavisnost KiM se topi, izjavio je MSP Ivica Dačić i dodao da zbog Prištine ne može da kaže ime 14. koja je povukla priznanje...Neće reći dok u Beograd ne stigne zvanična nota, objasnio je on..."Priština sada ne zna koga da zove", dodao je Dačić na pres konferenciji,...

Nastavak na B92...

Zbog čega još uvek ne znamo koja zemlja je povukla priznanje tzv. Kosova: Postoji dobar razlog za to

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Jul.2019

Dačić je na rekao na pres konferenciji, posle sastanka sa ministrom spoljnih poslova Nikaragve Denisom Monkadom da Priština sada ne zna koga da zove...Lista zemalja koje su priznale nezavisnost tzv. Kosova se topi i topiće se još, izjavio je danas ministar spoljnih poslova Ivica Dačić i dodao...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Dačić: Podrška Nikaragve bitna, njen sused prvi priznao Kosovo

Izvor: RTS, 26.Jul.2019

Nikaragva neće menjati stav i dosledno će podržavati međunarodni pravni poredak i borbu Srbije za očuvanje teritorijalnog integriteta i suverenitita, istakao je ministar spoljnih poslova Ivica Dačić nakon sastanka sa kolegom iz Managve, Denisom Monkadom Kolindresom. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.