Dačić: Neću zbog Prištine da kažem ime 14. zemlje koja povlači priznanje

Lista zemalja koje su priznale nezavisnost Kosova "se topi i topiće se još", izjavio je ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

Ivica Dačić je rekao da zbog Prištine ne može da kaže ime 14. zemlje koja je preispitala stav oko nezavisnosti Kosova i povukla ga, dok u Beograd ne stigne zvanična nota.

"Priština sada ne zna koga da zove", dodao je Dačić na pres konferenciji, posle sastanka sa ministrom spoljnih poslova Nikaragve Denisom Monkadom.

"Čim ta nota stigne u ministarstvo, objaviću ime te zemlje, a to će biti brzo. To je 14. zemlja koja je precizirala svoj stav i Priština više ne može da je drži na listi zemalja koje su priznale Kosovo", rekao je Dačić.

Ta lista se istopila i topiće se još, rekao je Dačić i u šali dodao da su to "te klimatske promene o kojima svi pričaju".

Pojasnio je i šta je mislio kada je juče rekao da je suzdržanosti Srbije došao kraj. Mislio je, kaže, na onu iz domena Ministarstva spoljnih poslova, koje se odnosi na diplomatske aktivnosti, u cilju smanjenja broja država koje priznaju nezavisnost Kosova.

To je međunarodna zajednica zahtevala od Srbije, dok je Priština sa druge strane mogla da nastavi da traži da bude član u međunarodnim organizacijama, naveo je šef srpske diplomatije.

"Nastavićemo svoje aktivnosti jer moramo da se odbranimo, da Priština ne uđe u organizacije poput Interpola, Uneska", rekao je Dačić.

Naveo je da Srbija mora da radi i na tome da zemlje koje nisu priznale Kosove učvrste te svoje pozicije i ostanu pri takvom stavu.

Dačić je dodao da je to sve govorio povodom izjave kosovskog ministra spoljnih poslova Bedžeta Pacolija o širenju diplomatske mreže Kosova, o najavama da ih Kongo priznaje.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво