Dačić: Neću zbog Prištine da kažem ime 14. zemlje koja povlači priznanje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Jul.2019, 14:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Neću zbog Prištine da kažem ime 14. zemlje koja povlači priznanje

Lista zemalja koje su priznale nezavisnost Kosova se topi i topiće se još, izjavio je danas ministar spoljnih poslova Ivica Dačić i dodao da zbog Prištine ne može da kaže ime 14. zemlje koja je preispitala stav oko nezavisnosti Kosova i povukla ga, dok u Beograd ne stigne zvanična nota.

"Priština sada ne zna koga da zove", dodao je Dačić na pres konferenciji, posle sastanka sa ministrom spoljnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << poslova Nikaragve Denisom Monkadom.

"Čim ta nota stigne u ministarstvo, objaviću ime te zemlje, a to će biti brzo. To je 14. zemlja koja je precizirala svoj stav i Priština više ne može da je drži na listi zemalja koje su priznale Kosovo", rekao je Dačić,

Ta lista se istopila i topiće se još, rekao je Dačić i u šali dodao da su to "te klimatske promene o kojima svi pričaju".

On je pojasnio i šta je mislio kada je juče rekao da je suzdržanosti Srbije došao kraj, rekavši da je mislio na onu iz domena Ministarstva spoljnih poslova, koje se odnosi na diplomatske aktivnosti, u cilju smanjenja broja država koje priznaju nezavisnost Kosova, a koju je međunarodna zajednica zahtevala od Srbije, dok je Priština sa druge strane mogla da nastavi da traži da bude član u međunarodnim organizacijama...

"Nastavićemo svoje aktivnosti, jer moramo da se odbranimo, da Priština ne uđe u organizacije poput Interpola, Uneska", rekao je Dačić.

On je naveo da Srbija mora da radi i na tome da zemlje koje nisu priznale Kosove učvrste te svoje pozicije i ostanu pri takvom stavu.

Dačić je dodao da je to sve govorio povodom izjave kosovskog ministra spoljnih poslova Bedžeta Pacolija o širenju diplomatske mreže Kosova, o najavama da ih Kongo priznaje.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dačić:Topiće se lista zemalja za nezavisnost Kosova

Izvor: Mondo, 26.Jul.2019

Lista zemalja koje su priznale nezavisnost Kosova se topi i topiće se još, izjavio je danas ministar spoljnih poslova Ivica Dačić i dodao da su to "te klimatske promene o kojima svi pričaju"...Foto: tanjug s..Posle sastanka sa ministrom spoljnih poslova Nikaragve Denisom Monkadom, Dačić je istakao...

Nastavak na Mondo...

DAČIĆ O NAPADIMA NA VUČIĆA I NJEGOVU DECU: Pretnje nisu deo političke borbe, već krivična dela!

Izvor: RTV Pink, 27.Jul.2019, 09:15

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da pretnje na društvenim mrežama nisu deo političke borbe, već krivična dela za koja pojedinci treba da odgovaraju

Nastavak na RTV Pink...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.