DIGITALIZACIJA ZDRAVSTVA: Korak ka jedinstvenom laboratorijskom informacionom sistemu

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Maj.2022, 19:30

DIGITALIZACIJA ZDRAVSTVA: Korak ka jedinstvenom laboratorijskom informacionom sistemu

Vlada je usvojila i Rešenje o davanju saglasnosti na Program rasporeda i korišćenja sredstava od doplatne poštanske marke "Krov 2022".

Vlada Srbije usvojila je na današnjoj sednici Akcioni plan za period 2022-2023. godine za sprovođenje Programa digitalizacije u zdravstvu od 2022 do 2026. u cilju povezivanja državnih, privatnih i vojnih zdravstvenih ustanova, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Navodi se da prioriteti tog plana, između ostalog uključuju uspostavljanje >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << jedinstvenog laboratorijskog informacionog sistema za državne i privatne zdravstvene ustanove, omogućavaju autorizovan pristup zdravstvenih radnika zdravstvenim podacima pacijenata između ustanova.

Takođe smanjuju nepotrebni angažman pacijenata time što se specijalistima omogućava slanje elektronskih uputa i elektronskih recepata.

Ova marka je štampana od 7. do 20. marta ove godine kako bi se kupovinom seoskih domaćinstava podržalo rešavanju stambenih potreba najugroženijih izbeglica i interno raseljenih.

Imajući u vidu da veliki broj izbeglica i interno raseljenih u Srbiji, nisu rešili svoje stambeno pitanje, Komesarijat za izbeglice i migracije je predložio ovaj program kako bi se obezbedio novac za tu svrhu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Vlada usvojila akcioni plan DIGITALIZACIJE u zdravstvu i jedno veoma značajno rešenje

Izvor: Blic, 06.Maj.2022, 00:02

Vlada Srbije usvojila je na današnjoj sednici Akcioni plan za period 2022-2023. godine za spovođenje Programa digitalizacije u zdravstvu od 2022 do 2026. u cilju povezivanja državnih, privatnih i vojnih zdravstvenih ustanova, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.