Izvor: Nezavisne Novine, 08.Feb.2018, 08:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cvijanovićeva na molitvenom doručku u Vašingtonu

VAŠINGTON - Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović prisustvovaće danas u Vašingtonu Nacionalnom molitvenom doručku čiji je domaćin predsjednik SAD Donald Tramp.

Cvijanovićeva će na molitvenom doručku učestvovati na poziv članova Kongresa SAD, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose sa javnošću.

Cvijanovićeva >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << je u Vašingtonu razgovarala sa šefom Misije Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) za BiH Nadimom Ilahijem uoči Izvršnog odbora MMF-a, koji će sutra biti održan.

Sagovornici su tokom jučerašnjeg sastanka ukazali na neophodnost očuvanja aranžmana s obzirom na njegovu povezanost sa reformskom agendom, a istovremeno i izazove koje nosi izborna godina, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose sa javnošću.

Cvijanovićeva je u ime Vlade Republike Srpske iskazala spremnost da se nastavi sa ispunjavanjem uslova definisanih pismom namjere i izrazila očekivanja da će se na isti način ponašati ostali nivoi vlasti u BiH.

"Može se očekivati da će, nakon zasjedanja Izvršnog odbora MMF-a, BiH biti isplaćena tranša od 145 miliona KM, od čega 50 miliona za Republiku Srpsku", ističe se u saopštenju.

Cvijanovićeva je zahvalila predstavnicima MMF-a za korektnu saradnju koju Vlada Srpske ima sa ovom međunarodnom finansijskom institucijom i ličnom naporu šefa misije MMF-a za BiH Nadima Ilahija i njegovih saradnika u prevazilaženju određenih kriznih situacija u prethodnom periodu tokom realizacije aranžmana.

Iz Vlade navode da će se Cvijanovićeva u Vašingtonu sastati i sa predstavnicima Srpske pravoslavne crkve i dijaspore.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Cvijanovićeva prisustvovala molitvenom doručku u Vašingtonu

Izvor: Nezavisne Novine, 08.Feb.2018

VAŠINGTON - Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović prisustvovala je 66. Nacionalnom molitvenom doručku koji se tradicionalno održava u Vašingtonu, a čiji je domaćin predsjednik SAD Donald Tramp...Molitvenom doručku u hotelu "Hilton" prisustvovalo je više hiljada zvanica iz svijeta...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.